Ciencia y tecnología | Actualidad

Primer cas de fertilització in vitro en una dona que va patir l'extirpació dels ovaris

Gracies a un tractament de preservació d'ovòcits i al fet que no li van extirpar l'úter per tal que es pogués quedar embarassada, la dóna va ser inseminada artificialment i ara ha tingut el seu primer nadó

En Mario va nèixer fa un mes després que un equip multidisciplinar de Salut de la dóna - Dexeus hagi dut a terme un tractament pioner per a pacients oncològics que puguin veure afectada la seva capacitat reproductora. Tot va començar l'agost de 2009 quan van diagnosticar a la pacient una massa tumoral a l'ovari esquerra. Després d'aquesta primera operació se li van trobar complicacions que la impossibilitarien tenir fills. Al gener de 2010 va arribar a la clínica Dexeus on, per prescripció mèdica, li van facilitar l'accés a aquest tractament de forma gratuïta. El doctor Pere Barrí explica que aquest nou mètode obre moltes possibilitats "gràcies als avenços tecnològics en matèria oncològica i de la inseminació in vitro".

Más información

Ja fa 25 anys que va nèixer el primer nadó amb tècniques de fertilització in vitro i des de llavors són més de 5 milions d'infants que han nascut gracies a aquesta tècnica. La mare té encara 6 òvuls més congelats per si en un futur volgués tenir més descendència.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00