Sociedad | Actualidad

Wert qualifica de "marginals " les critiques a la reforma educativa

En un esmorzar organitzat pel PP de Madrid, el Ministre d'Educació José Ignacio Wert, nega que la LOMCE suposi un atac al català i sense citar-la explícitament, acusa a la Generalitat de "sobre actuar"

La plataforma Som Escola es reuneix aquesta tarda per decidir la resposta que es dona a l'aprovació de l'avantprojecte de llei. La Generalitat xifra en un 13 per cent el nombre d'escoles que ja utilitzen el castellà com a llengua vehicular en algunes assignatures. En el cas de l'anglès, s'utilitza com a vehicular a prop d'un 35% de centres

Más información

El Ministre d'Educació José Ignacio Wert considera que la "ferocitat" amb que s'ataca la reforma educativa del govern del PP és una prova de la manca d'arguments sòlids per oposar-s'hi. "Sense voler posar més llenya a un foc que no hem començat, us animo a reflexionar sobre com son de tangencials, marginals iaccessòries les critiques" que s'estan fent a la llei". "Molt bona ha de ser la llei -ha sentenciat el Ministre- quan tot el que es pot dir d'ella és el que s'està dient".

Sense citar en cap moment la Generalitat ni a Catalunya, Wert ha criticat als que, al seu parer, "sobre actuen" davant la norma i ha insistit que "és del tot fals que la llei suposi un atac a cap llengua cooficial ni una imposició autoritària del castellà. Crec que és una norma prudent i de sentit comú."

El ministre d'educació ha precisat també que la idea que l'Estat avanci els diners per pagar escoles privades a aquelles famílies que vulguin que els seus fills s'eduquin en castellà -diners que després es descomptaran de les transferències a la Generalitat- es només una solució "transitòria" fins que Catalunya disposi d'una xarxa d'escoles "sostingudes amb fons públics" que ofereixin normalment aquesta opció.

Des del govern de la Generalitat, el portaveu del govern Francesc Homs adverteix que l'ofensiva del govern espanyol contra la immersió lingüística tindrà "conseqüències".

Castellà com a vehicular a un 13% de centres

El departament d'ensenyament ha xifrat en prop del 13% el nombre de centres educatius que utilitzen el castellà com a llengua vehicular en algunes assignatures, per tal de garantir un bon aprenentatge de la llengua per part dels alumnes. I un 35% utilitzen altres llengües, sobre tot l'anglès, com a vehicular en assignatures com ara les ciències.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00