Sociedad | Actualidad

Campanya de la PAH als jutjats per aturar els desnonaments

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha iniciat una campanya als jutjats de tot el país per demanar als magistrats que aturin tots els desnonaments planificats donant compliment a la sentència del Tribunal Europeu que qualifica la llei hipotecària d'abusiva

La portaveu de la Plataforma, Ada Colau, a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet(PAH)

Al final volen que quedin sense efectes, no només els desnonaments en tràmit, sinó tots els que s'han executat. El moviment vol inundar els jutjats de peticions perquè es doni compliment a la sentència del Tribunal Europeu que qualifica la llei hipotecària d'abusiva.

Segons la PAH, la majoria d'hipoteques signades en els últims 15 anys tenen clàusules abusives. La Plataforma parla d'una vuitantena de condicions il.legals segons l'última sentència del Tribunal d'Estrasburg, especialment els interessos de demora i el venciment anticipat.

Ho explica Eva Corredoira, advocada i portaveu de la PAH: "Aquesta directiva es va aprovar l'any 1993, l'Estat espanyol l'hauria d'haver aplicat a la nostra legislació al 95 i efectivament no ho ha fet. De manera que considerem que tots els procediments que s'han portat a terme des del 95 fins ara s'han portat sense complir la normativa, amb la qual cosa ens hem carregat el principi de legalitat"

Más información

De moment el col.lectiu ha presentat demandes als jutjats per paralitzar els processos en curs i després es coordinarà per demanar la nul·.itat dels que ja s'han executat i reclamar danys i perjudicis.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00