Sociedad | Actualidad

Rigau diu que el curs vinent necessitarà més professors

La Generalitat diu que es mantindrà el nombre global d'alumnes- i per tant de professors- tot i el descens del nombre de nens que s'incorporaran per primera vegada a l'escola

(ACN)

La Conselleria d'Ensenyament manté els criteris de puntuació que determinen l'assignació dels alumnes a un o altre centre escolar i aplaudeix la decisió d'alguns municipis d'ampliar les zones escolars.

Neixen menys criatures i a més, segons les dades del padró, no totes es queden a Catalunya. Aquestes dos factors fan que de cara al curs vinent la conselleria tingui previst tancar 128 grups a educació infantil. Per contra s'incrementarà l'oferta a primària i secundària. La consellera insisteix que no hi haurà marxa enrere en la decisió de tancar determinades escoles i demana comprensió a les famílies.

Más información

A més d'utilizar per secundària alguns dels mòduls que fins ara acollien grups d'educació infantil, s'haurà d'incrementar el nombre total de barracons a les escoles. Ensenyament allarga un any més l'experiència de la jornada intensiva als instituts i no descarta que s'incrementi el nombre total de centres que acaben les classes a migdia .El període de preinscripció per a l'educació obligatòria comença el proper dilluns.

Demà a partir de les 11 està previst que pares, professors i alumnes de les escoles que la conselleria ha anunciat que tancaran es concentrin a la plaça Sant Jaume per exigir una rectificació de la conselleria.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00