Sociedad | Actualidad

Demanar l'abdicació del rei forma part d'una estratègia del PSC

La petició del PSC que el Rei abdiqui respon a una estratègia del partit, pensada i planificada. No és una opinió personal com ha afirmat el primer secretari, Pere Navarro

Pere Navarro, en la SER(CADENA SER)

La qüestió feia setmanes que es debatia al nucli dur del partit i és la primera d'una sèrie de propostes que es faran entorn a possibles reformes en plena crisi de les institucions del país.

Ni ocurrència, ni improvisació ni opinió personal. La petició d'abdicació que aquesta setmana va fer Pere Navarro estava estudiada i planificada, segons confirmen a la Cadena SER fonts internes del partit. El nucli dur de la direcció del partit va plantejar la necessitat d'obrir el debat entorn de diferents reformes.

Más información

L'anàlisi inicial, segons les mateixes fonts, és que s'està davant d'un final de cicle i que s'ha de donar resposta política davant la crisi institucional que viu el país. Fa més d'un parell de setmanes que aquesta voluntat es va acabar de concretar en la petició d'abdicació del Rei que és la primera d'una sèrie de propostes -de menys calat- que el PSC anirà articulant de forma progressiva i que també tenen la intenció d'intentar recuperar protagonisme per part del partit en la política catalana.

Tal i com els va avançar la Cadena SER, en cap moment la petició d'abdicació es va comentar ni al secretariat ni a l'executiva, només en el cercle més proper i tancat de Navarro, fet que va generar cert malestar. Un malestar que també ha expressat el PSOE que qüestiona l'oportunitat de l'anunci just abans de la intervenció d'Alfredo Pérez Rubalcaba en el debat sobre l'Estat de la Nació.

Fonts internes del partit dels socialistes català, insisteixen en què ara no poden condicionar els seus temps als del PSOE i recorden les nombroses declaracions de destacats dirigents del partit a nivell nacional que en campanya per les eleccions catalanes no van ajudar precisament al candidat Pere Navarro.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00