Sociedad | Actualidad

Rubalcaba afirma que PSOE i PSC seguiran junts però revisant la seva relació

El dirigent socialista extremeny Fernández Vara apunta al respecte: "ha estat bonic mentre va durar". Rubalcaba no concreta si hi haurà sanció pels 14 diputats catalans que podrien trencar la disciplina de vot

Rubalcaba, en una entrevista en los estudios de la Cadena SER(CADENA SER)

"El PSC porta temps dient que les vol revisar aquestes normes. El PSOE, quan decideixi un tema sobre Catalunya ha de consultar el PSC, i el PSC quan decideixi un tema sobre Espanya ha de consultar el PSOE. Aquest és un dels eixos: el equilibri, la simetria ", ha explicat Alfredo Pérez Rubalcaba en els esmorzars informatius d'Europa Press.

Respecte a la votació d'avui, Rubalcaba apunta que "Coherent és; votarà el que ha votat a Catalunya i el que ha defensat davant els ciutadans catalans", ha tancat Rubalcaba després de ser preguntat per aquesta polèmica durant un esmorzar informatiu d'Europa Press .

Rubalcaba no ha especificat si la direcció del grup socialista sancionarà els 14 diputats socialistes catalans que trenquin la disciplina de vot ni tampoc ha volgut pronunciar-se sobre el que farà l'exministra Carme Chacón, i ha insistit que si mai hi hagués una consulta a Catalunya el PSOE i el PSC farien campanya pel "no" a la independència.

Más información

El secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha lamentat el previsible suport del PSC al Congrés a les propostes de resolució a favor del ''dret a decidir'' i la ruptura de vot amb el PSOE. "Ha estat bonic mentre va durar", ha dit sobre la relació entre el PSOE i els socialistes catalans.

El líder dels socialistes extremenys creu que cal plantejar la situació amb tota claredat perquè no pot ser i ha deixat clar que el PSOE sense el PSC "té un problema" però que, sobretot, el PSOE "sense la E d'Espanya té un gran problema".

En aquest context, Vara ha al.ludit també les paraules per les quals la setmana passada el líder del PSC, Pere Navarro, va demanar l''abdicació del Rei Joan Carles perquè ocupi la direcció de l'Estat el Príncep Felip, i ha lamentat que aquestes manifestacions puguin produir-se "sense conèixer el PSOE".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00