Economía y negocios | Actualidad

Retallada confirmada

La Generalitat ha plantejat una retallada de 700 milions, com la de l'any passat, però no ha detallat com es farà. Demana propostes als sindicats

Els sindicats de funcionaris han tallat la Via Laietana mentres es fa la reunió de la Mesa de la Funció Pública(GEMMA TORRENTS)

La Generalitat ha confirmat oficialment als sindicats de la mesa de la funció pública que la retallada serà similar a la de l'any anterior, és a dir, superior als 700 milions d'euros, però no diu com ho farà i planteja que els sindicats facin les seves propostes. Les opcions són una combinació entre la rebaixa del salari, que els treballadors públics es quedin de nou sense la paga extra i la no cobertura de baixes i jubilacions. A més, tampoc es cobririen amb interins les places per vacances.

El Govern ha posat sobre la taula una retallada als funcionaris similar a la de l'any passat en quantia però sense concretar com s'ha de fer.

Más información

En aquest sentit, els emplaça a fer propostes cara la setmana que ve. L'any 2012 la tisorada va ser aproximadament de 750 milions d'euros, el que a nivell salarial representa a l'entorn d'un 7% menys de sou a través de la supressió de la paga extra.

La secretària de Funció Pública del govern, Meritxell Masó, diu que la voluntat és preservar al màxim els lloc de treball i descarta acomiadaments massius. Sobre la resta de possibilitat, ara per ara no en descarta ni una. Tampoc que es torni a eliminar la paga extra: "És una de les mesures possibles. Hem posat damunt la taula que els sindicats proposin mesures alternatives. Però és veritat que això es va aplicar l'any passat i es pot aplicar enguany"

Els sindicats han qualificat la trobada de fiasco. Es neguen en rotund a fer cap proposta de retallada i acusen la Generalitat d'indefinició. Xesús González de Comissions ha denunciat també que el govern vulgui passar la tisora sense el pressupostos del 2013 encara damunt la taula: "Els sindicats hem manifestat que no pot ser, que ja ens han retallat prou i que qualsevol mesura haurà de venir als Pressupostos de la Generalitat i que fins llavors no pot haver-hi cap tipus de mesura"

Xavier Casas, de la UGT, anuncia mobilitzacions: "El Govern ve a la Mesa sense cap preparació dels punts, és un govern a la desesperada. Hi haurà mobilitzacions, cada cop més dures"

La negociació no ha fet més que començar. La propera reunió de la Mesa de la Funció Pública serà dimecres de la setmana que ve.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00