Economía y negocios | Actualidad

L'Ajuntament de Barcelona avançarà al mes de gener la paga extra d'estiu

L'objectiu és esquivar la retallada del govern de Rajoy. Els treballadors han acceptat la oferta després de votar-la

Altres ajuntaments com el de Badalona o Girona faran el mateix, i la majoria de consistoris ho estan negociant. Tot i així, els treballadors públics no es volen resignar a donar la paga del 2012 per perduda i per això diuen que seguiran les reivindicacions.

El 90% dels funcionaris de l'Ajuntament de Barcelona han votat a favor de l'avançament de la paga extra de juny al gener. Altres ajuntaments com el de Badalona o Girona també han arribat a un acord amb els seus treballadors. Tot i així, no estan disposats a perdre la paga de 2012 i diuen, seguiran les reivindicacions.

Más información

L'acord preveu avançar la paga de juny al gener i la de juliol al desembre. Això es farà fins el 2015. Els sindicats diuen que és una opció per minimitzar l'impacte de la mesura del reial decret llei aprovat pel govern del PP que va establir l'eliminació d'aquesta paga. Al 2015 en funció de l'evolució de l'economia el govern buscaria la forma de restablir-la mitjançant plans de pensions.

Villalarte assegura que ajuntaments com el de Badalona o Girona també han firmat l'acord. Diu que tot i que molts altres encara no l'han firmat, estan en plena negociació. Independentment de l'acord, a partir de la setmana que ve els sindicats iniciaran accions davant la Justícia per reivindicar la recuperació de la paga d'aquest desembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00