Sociedad | Actualidad

Desgravacions fiscals sota el paraigua del Mobile

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias confia que el consell de ministres aprovarà en els propers dies la declaració del Mobile World Congrés com a esdeveniment d'interès especial.

L'entrada al Mobile World Congress 2012(ACN)

Aquesta declaració, idèntica a la que es va fer amb ocasió del Forum de les cultures o la World Race, comportarà importants desgravacions fiscals per totes les empreses i institucions que organitzen esdeveniments al voltant del congrés de telefonia.

Una opció, que diu l'alcalde de Barcelona, haurien d'aprofitar les empreses del sector cultural per tenir un millor tracte fiscal en un moment molt difícil, tant per l'impacte negatiu que ha tingut la pujada de l'IVA en les xifres d'espectadors com per la reducció de les aportacions de les administracions.

Más información

En aquest sentit, l'alcalde de Barcelona va qualificar de "molt difícil" l'actual moment que viuen les empreses i institucions culturals per la rebaixa de les aportacions públiques de les administracions i per la falta d'unes regles de joc "definides" que permetin buscar ingressos per altres canals.

Trias va qualificar de "bogeria" l'actitud del Ministeri que nega el finançament a algunes institucions -en referència al MACBA- als que no es traspassa el pressupost compromès com a "revenja" perquè Catalunya no compleix l'objectiu de dèficit.

Xavier Trias va participar ahir al vespre en un debat al teatre Romea amb els alcaldes de les 4 capitals catalanes que van coincidir en la necessitat de prioritzar la cultura malgrat la complicada situació econòmica i en la urgència amb que el sector necessita una llei de mecenatge.

O almenys, en paraules del batlle de Girona, Carles Puigdemont, un Ministeri d'Hisenda que fos tan comprensiu amb les empreses culturals com ho és amb els clubs de futbol.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00