Sociedad | Actualidad

Demanen una llei del mecenatge més generosa

Els principals centres de recerca biomèdica de l'estat demanen que la llei de mecenatge sigui més generosa per poder aconseguir finançament en un moment en què les ajudes del govern són més baixes que mai

Els directors dels centres remarquen que caldria una consciència científica més gran per aconseguir ajudes privades que ajudin a atreure a investigadors internacionals

La manca d'inversió actual en la biomedicina a Espanya és una de les principals preocupacions dels directors dels centres d'investigació, que veuen com cada cop és més complicat trobar grups de recerca internacionals que vulguin venir a treballar a l'Estat.

Más información

Joan Guinovart, director de l'institut de recerca biomèdica, explicava que "Hi ha una ombra de la situació general del país que enfosqueix i que fa més difícil que puguem ser més persuasius per convèncer als investigadors estrangers perquè vinguin a treballar als nostres centres. Però tot i això és possible fer-ho. Simplement cal ser més seductor"

Per aconseguir ser més atractius els centres necessiten més inversió i això s'aconseguiria, diuen els directors, fent una llei de mecenatge que donés avantatge a les iniciatives privades que vulguin donar diners a la ciència. Un exemple és el programa de beques de la fundació la caixa, que en 5 anys ha invertit 25 milions d'euros en biomedicina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00