Sociedad | Actualidad

Aznar: "Catalunya no podrà romandre unida si no segueix a Espanya"

L'expresident del Govern critica Artur Mas per "trencar els termes de l'acord democràtic per buscar el conflicte"

El escritor peruano Mario Vargas Llosa, tras recibir el premio FAES a la Libertad de manos del expresidente del Gobierno español José María Aznar.(EFE)

El expresidente del Gobierno José María Aznar ha cargado contra la "deslealtad, el chantaje y las amenazas" del presidente de la Generalitat, Artur Mas, por sus anhelos nacionalistas.

Durant l'acte de lliurament del Premi Faes de la Llibertat 2012 al Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa, al qual ha assistit el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, Aznar ha criticat que Mas vulgui "trencar els termes de l'acord democràtic per buscar la secessió i el conflicte ", pel que ha assegurat que potser ha arribat el moment d'abordar una reforma constitucional.

Más información

Aquesta reforma, segons Aznar, ha de permetre tenir un Estat "més ordenat, més eficient, més just" i que "reafirmi els principis de l'Espanya constitucional". "Per als que juguen irresponsablement amb les coses importants, que Espanya només podria trencar si Catalunya patís abans la seva pròpia ruptura com a societat, com a cultura i com a tradició. Catalunya no podrà romandre unida si no segueix amb Espanya", ha afegit.

També ha dit que "qui pensi que només està en joc la unitat d'Espanya s'equivoca. Abans d'això, està en joc la integritat de Catalunya". Després d'assegurar que la deslleialtat ha de pagar "qui és deslleial", l'expresident del Govern ha afirmat que és "indispensable reconstruir des de la base un projecte nacional real" que retorni el país al camí del progrés. Segons ha afegit, cal reformar el model d'Estat per "reafirmar el principis de l'Espanya constitucional".

Aznar: "Quien piense que solo está en juego la unidad de España, se equivoca. Antes está en juego la integridad de Cataluña"

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121024csrcsrnac_15.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aznar: "Hay que reformar nuestro modelo para reafirmar los principios de la España constitucional"

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121024csrcsrnac_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00