Economía y negocios | Actualidad

100 desnonaments cada dia

En només sis mesos, a Catalunya s'han registrat 18.350 desnonaments. Són més de 100 expulsions diàries. Famílies que es queden al carrer perquè no poden pagar la hipoteca i el banc se'ls queda la casa.

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca(ACN)

Aquest és el balanç judicial que acaba de trametre el Consell General del Poder Judicial, el més complert que s'ha publicat fins ara, i que demostren que el que en els primers anys de la crisi era un degoteig, ara ja és una hemorràgia que cap govern, de moment, ha estat capaç d'aturar.

Malgrat les protestes i tota la feina feta per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, els desnonaments no s'aturen a casa nostra. En els primers 6 mesos l'any, a Catalunya se n'han produït 18.350. Recordem que aquestes famílies no només perden casa seva, sinó que contrauen un deute de per vida amb el banc.

Más información

Durant els 6 primers mesos de l'any també hi hagut prop de 8.000 execucions hipotecàries, un 32% més que en el mateix període de l'any passat. Caldrà veure, però, quantes d'elles acaben convertint-se en desnonaments.

La responsable de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona, Marta Fuera, considera dramàtic el nombre de desnonaments que es produeixen cada dia. A més, destaca, un dels problemes és que la gent a la que volen fer fora no saben què fer per intentar conservar casa seva.

Recordem que al juliol el Parlament de Catalunya va aprovar una proposició de llei perquè el Congrés de Diputats aprovi la Dació en Pagament. Aquest text va tenir el suport del Partit Popular, però caldrà veure que faran els populars quan el text es voti a Madrid.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00