Sociedad | Actualidad

Mas afirma que ''pels temps que vénen'' és ''molt bo'' que les empreses venguin més a l'estranger que a l'Estat

El president de la Generalitat diu que si la internacionalització empresarial es consolida ''serà més fàcil'' assolir els reptes polítics dels pròxim anys

El president de la Generalitat, Artur Mas, al costat del president del Cercle d'Economia, Josep Piqué(ACN)

El president de la Generalitat, Artur Mas, al costat del president del Cercle d'Economia, Josep Piqué

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat la seva intervenció davant un grup d'empresaris del Cercle d'Economia, destacant que el 2011 per primer cop des de fa molts anys les exportacions catalanes al món han estat superiors a les vendes dins de l'estat espanyol. Fent referència a la realitat política actual, el president ha dit que aquesta estadística que constata un major pes de les vendes a l'exterior que a l'Estat és un fet ''molt bo'' per afrontar els ''temps que vénen''. Si es consolida aquesta internacionalització del teixit empresarial català els reptes polítics que te plantejats el país els pròxims anys ''seran més fàcils d'assolir'', ha afegit.

Más información

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat l'acte de presentació de l''Atles de la industrialització de Catalunya' que ha publicat l'editorial Vicens Vives, gràcies al finançament de la Fundació de Catalunya Caixa i la Generalitat. L'atles ha estat dirigit pel professor Jordi Nadal.

En la seva intervenció, el president ha volgut fer una referència explícita a la conjuntura política actual i ha destacat que el 2011, per primer vegada en molts anys i probablement per primer cop en segles, les empreses catalanes han exportat més a països del món que al territori de l'estat espanyol.

Pel president aquest fet de vendre més a fora que a l'estat espanyol ''pels temps que vénen'' ''és molt bo'' que sigui d'aquesta manera.

Artur Mas ha seguit la seva reflexió afirmant que la crisi econòmica ha demostrat que el mercat espanyol i el mercat català són àrees geogràfiques ''molt petites'' per a les empreses catalanes. Per al president, el repte avui es saber si la nostra activitat exportadora serà capaç d'agafar un bon relleu des del punt de vista de la nostra economia. Si les empreses són capaces de vendre al món, els reptes que té plantejats el país els pròxims anys ''seran més fàcils d'assolir''.

El president també s'ha referit a les àrees geogràfiques de les exportacions de Catalunya que tot i estar concentrades en els països més competitius de la Unió Europea aquests últims anys les vendes van dirigides a països de fora de la UE i en espacial a les noves regions emergents.

Pere Vicens, director gerent de l'editorial Vicens Vives, ha destacat la realitat industrial de Catalunya que ha permès fer aquest 'Atles de la industrialització de Catalunya'.

En relació amb la conjuntura de recessió actual, que Pere Vicens ha qualificat d'una crisi financera, l'editor ha assegurat que d'aquesta crisi només es podrà sortir si s'impulsa l'economia real, l'economia productiva en base industrial.

Manel Rosell, president de la Fundació Catalunya Caixa, que ha finançat amb la Generalitat l'obra de l'editorial Vicens Vives, també ha destacat el paper industrial de Catalunya i la fortalesa econòmica que suposa aquesta base productiva i real.

Jordi Nadal, coordinador de l'Atles, ha pronunciat una lliçó sobre l'origen comercial i industrial de Catalunya i el seu nivell competitiu que l'iguala als nivells del sector industrial d'Anglaterra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00