Sociedad | Actualidad

Rubalcaba avisa Mas que si cerca "trencar" amb Espanya tindrà els socialistes en contra

El líder del PSOE afirma que "Catalunya només sortirà de la crisi amb la resta d'Espanya i la resta d'Europa"

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha llençat un avís al president de la Generalitat, Artur Mas, alertant que es trobarà "de front" els socialistes si busca un trencament amb Espanya, però que comptarà amb el "diàleg" si el que vol és fomentar la "convivència". Ho ha dit en el marc de la Festa de la Rosa del PSC on ha contradit als qui creuen que la independència és el camí "més ràpid" per sortir de la crisi. "Catalunya només sortirà de la crisi amb la resta d'Espanya i la resta d'Europa", ha afirmat Rubalcaba, que també ha tingut dures paraules per a Rajoy: li ha dit que a Catalunya no hi ha "embolic" sinó ciutadans "insatisfets" i l'ha titllat "d'arrogant i incompetent"

Más información

Diu Rubalcaba que li recorda als pares que pegaven als seus fills i els deien a mi també em fa mal però això és un bé per avosaltres. Sobre la manifestació, el líder del PSOE afegeix que les milers de persones protestant al carrer demostren que Rajoy ha perdut la major i que els socialistes sempre estaran amb els qui ho passen malament.

Rubalcaba culpa a Rajoy i Artur Mes de tibar les relacions entre Cataluña i Espanya. Assegura que la situació és molt pitjor que fa un any. Han sembrat vents i ara van a recollir tempestats, ha afegit.

El líder socialista ha demanat al president del govern espanyol que "no miri cap a una altra banda" davant un "problema polític" latent. Considera que deixar passar el temps no soluciona els conflictes sorgits entre Catalunya i Espanya, sinó que els agreuja. "No val mirar cap a una altre costat!", ha exclamat Rubalcaba, demanant a més que el govern del PP respecti les "singularitats" catalanes, com la llengua.

Pel que fa a Mas, Pérez Rubalcaba l'ha instat que "aclareixi" la seva postura. "Si vol conviure ens té i si vol trencar, ens tindrà clarament enfront", ha insistit. Davant els principals dirigents del PSC i de milers de militants i simpatitzants aplegats a la pineda de Gavà (Baix Llobregat) el secretari general del PSOE, ha defensat el paper del seu partit en alguns dels avenços més importants per a Catalunya.

Assegura que Catalunya té actualment "el millor model de finançament de la seva història" i ha recordat que ell mateix va ser un dels signats del pacte per a l'Estatut. Un Estatut del qual Mas va acordar una "retallada" amb el PP i que després va veure com els populars hi presentaven un recurs al Tribunal Constitucional (TC), ha indicat.

A tots dos, Rubalcaba els ha demanat que agafin "el fil i l'agulla per cosir la convivència entre Catalunya i Espanya". Un tema que es mostra convençut que tant Rajoy com Mas han obviat. "Sabem que saben retallar junts", ha dit, "però ara el que han de fer és unir amb les seves polítiques el que han descosit", ha reblat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00