Sociedad | Actualidad

Concentració massiva a hores d'ara al centre de Madrid

En contra de les polítiques d'austeritat i les retallades socials i laborals del executiu de Mariano Rajoy

Des de Catalunya, unes 12.000 persones han viatjat durant tota la nit per arribar-hi i manifestar el seu malestar no només al govern de Mariano Rajoy, sinó també al català d'Artur Mas.

Más información

Pujada de l'IVA, retallades en educació i sanitat i privatitzacions. Aquestes són algunes de les polítiques aplicades per l'executiu espanyol en el que portem d'any. Unes mesures que se sumen, en el cas de Catalunya, als ajustos pressupostaris de la Generalitat. Per tot això, milers de catalans, segons els sindicats, han decidit sumar-se a la mobilització que té lloc a hores d'ara a Madrid. No estan d'acord amb aquestes mesures i volen manifestar-ho en aquesta marxa multitudinària tal i com explica el portaveu d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez.

A primeres hores d'aquest matí han arribat a Madrid els 200 autocars que aquesta mitjanit han sortit de diferents punts de Catalunya. Més de 10 mil treballadors i ciutadans catalans, s'han desplaçat prop de 600 Km, des de Barcelona fins a Madrid, per donar a conèixer a la marxa organitzada per 'Cumbre Social' per donar a conèixer el desacord a les mesures aplicades pel govern. Amb samarretes grogues i verdes, pancartes i algunes caretes de Rajoy, els catalans que hi participen representen tots els sectors afectats per les retallades. Amb il·lusió i ganes reivindiquen, una vegada més, els seus drets. Per molts, és necessari sortir al carrer per canviar les coses, en canvi, per altres tot i que surten creuen que de poc servirà una marxa per canviar les mesures que ja han estat aplicades.

Després d'aquesta marxa multitudinària, sindicats i entitats esperen aconseguir fer un referèndum per conèixer si els ciutadans recolzen o no les polítiques econòmiques del govern.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00