Sociedad | Actualidad

Artur Mas adverteix que sense pacte fiscal "el camí cap a la llibertat de Catalunya queda obert"

El president de la Generalitat ha advertit que la manifestació independentista d'avui en serà "bona prova"

Artur Mas ha assegurat que si el Govern central no concedeix el pacte fiscal el camí cap a la llibertat de Catalunya està obert. Ho ha dit en anglès després de l'acte institucional en ser preguntat per un periodista de la BBC sobre quina és la seva estratègia per a Catalunya.

Mas ha dit ser conscient que "no serà una negociació fàcil amb el Govern central", però el seu objectiu serà "intentar arribar a un acord " en el pacte fiscal, per donar així a Catalunya "les eines que necessita per construir seu futur nacional ".

El president català ha recordat que ell, pel càrrec que ocupa, prefereix no assistir a la manifestació, però sí que hi serà "molt atent al que passi".

Más información

"Tot el que vagi en la línia d'una expressió catalana sense complexos, d'un projecte català amb majúscules que tendeixi cap a la plenitud nacional de Catalunya, és el nostre projecte", ha assenyalat.

Tenint en compte que Catalunya "serà observada per tot arreu" en la jornada d'avui, ha demanat que sigui un "gran acte d'afirmació patriòtica" i, per això, ha fet una crida als ciutadans catalans a manifestar-se "amb elegància i amb civisme ".

Mas ha alertat que "qualsevol petita alteració que es produeixi serà magnificada pels que avui volen que això no surti bé".

Encara que el president del Govern, Mariano Rajoy, va advertir ahir que "el que no toca és l'embolic, ni la disputa, ni la polèmica, sinó una col · laboració", Mas ha evitat "entrar en controvèrsies".

Segons Mas, però, "aniria bé que fora de Catalunya avui es escoltés amb atenció el clam de la societat catalana", sense "ridiculitzar ni menysprear" els actes de la Diada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00