Sociedad | Actualidad

Artur Mas: "entre Espanya i Catalunya hi ha fatiga mútua"

El President de la Generalitat participa a Madrid a un esmorzar informatiu i assegura que "entre Catalunya i Espanya hi ha un sentiment de fatiga mútua: els catalans ens cansem de no progressar bé i els espanyols, de la nostra forma de fer"

Artur Mas al Forum Nueva Economía(ACN)

Artur Mas ha reiterat el missatge de buscar estructures d'Estat i també que la setmana vinent proposarà a Mariano Rajoy el pacte fiscal. Mas ha demanat a Madrid "que no cometin l'error més gran: minimitzar el que està passant a Catalunya".

Segons el president, a Espanya es té la sensació que els catalans tot el dia es queixen i demanen i, paral.lelament, a Catalunya hi ha el sentiment que s'aporta molt, però després no se la respecta ni se l'ajuda. Mas ha afirmat que patim invasions de competències, estatuts retallats, dèficit fiscal inamovible i infraestructures per sota del nivell acceptable.

Pel que fa a la manifestació de la Diada, ha apuntat que "la gent va sortir al carrer perquè molts veuen que no podem seguir per aquest camí. Va ser una manifestació molt important. Hi ha un mandat del carrer i el pitjor que pot fer un governant és tallar les altes de la il.lusió del poble"

Más información

Com a exemple, ha recordat que a Catalunya es van mobilitzar 1,5 milions de persones que seria equivalent a una marxa de nou milions de persones a l'Estat. "Imaginin una manifestació a Espanya de nou milions de persones. Algú diria que això és una escalfada d'estiu?". Segons Mas, van ser centenars de milers de persones que de manera pacífica van sortir al carrer "no per divertir-se", sinó per dir que "per aquest camí ni es pot continuar"

El president Mas assegura que "el futur d'Europa és dels estats que representen nacions" i planteja si el conjunt d'Espanya pot arribar a acceptar que "Catalunya és una nació", perquè si es parteix d'aquí "moltes coses es poden resoldre" , mentre que si es nega l'evidència no es resoldran.

Artur Mas, que ha precisat que Catalunya vol resoldre pacíficament, democràticament i de forma estrictament europea el futur, ha insistit en el seu suport al projecte europeu perquè no s'han tornat "bojos" i en reclamar un instrument d'Estat el demanen dins d'un marc europeu.

El president de la Generalitat ha recordat que el seu mandat expira al 2014 i que "a curt termini no té previst convocar eleccions mentre no sigui necessari". En tot cas ha apuntat que "estem en un moment tan diferent i excepcional" que els governants se l'han de "jugar". "Si el tema del pacte fiscal no avança, qualsevol cosa que pugui passar i que tingui importància pot provocar un avançament electoral", ha dit, perquè "no hem de sacralitzar el fet d'acabar la legislatura a qualsevol preu".

Cap membre del Govern central ha assistit a aquesta intervenció d'Artur Mas al Fòrum Nueva Economía

Artur Mas al Fòrum Nueva Economía de Madrid: "entre Espanya i Catalunya hi ha fatiga mútua"

01:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120913csrcsrnac_11.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00