Economía y negocios | Actualidad

La venda d'habitatges cau un 20% a Catalunya durant els sis primers mesos de l'any

Al juny va caure un 7% i ja van 16 mesos consecutius de davallades

Imatge d'un bloc d'habitatges(ACN)

Des del gener fins al juny, a Catalunya s'ha venut uns 22.000 habitatges, un 19% menys que en el mateix periode de l'any passat. Al juny se'n van vendre menys de 4.000, la qual cosa suposa pràcticament una caiguda del 7% respecte el mateix mes del 2011...i ja van així 16 mesos de caiguda. Per fer-nos una idea, en el primer semestre del 2007, en plena bonança, es va arribar a vendre el triple d'habitatges que en el mateix periode enguany.

Segons el gestor del col·legi d'agents de la propietat, Eduard Itoiz, serà impossible tornar a aquestes xifres. És més, considera que la situació pot empitjorar encara més si els bancs no comencen a donar crèdits.

"Una família que vol vendre un habitatge se les veu i se les desitja perquè al comprador li concedeixin una hipoteca. Nosaltres ens hi trobem que fem reserves de vendes, que són vendibles, que són desitjats per molta gent però que, quan arriben al banc, tenen un no per resposta o ofereixen unes condicions draconianes per fer la hipoteca", assegura.

Más información

A les quatre províncies catalanes ha caigut la venda d'habitatges durant els 6 primers mesos de l'any. No passa el mateix si ens fixem només en el mes de juny. A Lleida es va vendre un 12% més de pisos que al 2011 i a Tarragona, un 45% més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00