Sociedad | Actualidad

Les retallades estatals en habitatge i transport costaran més de 229 milions d'euros a Catalunya

El Govern català no descarta haver de replantejar les bonificacions dels peatges, després que l'Estat retiri a la Generalitat la transferència anual corresponent a la gestió de l'AP 7 i l'AP 2

Cues a l'autopista per la protesta dels estudiants(ACN)

Més de 229 milions d'euros. Aquest és el cost que tindran per Catalunya els canvis estatals fets en transport i habitatge, segons els càlculs de la Generalitat. Lluís Recoder, Conseller de Territori i Sostenibilitat critica especialment la supressió de les bonificacions pels peatges de les autopistes estatals (l'AP7 i l'AP2), que poden fer perillar els descomptes actuals, tot i que de moment no concreta fins a quin punt això suposarà rescindir-ne. A banda, Recoder també alerta de la repercussió que pot tenir la retallada en ajudes per vendre i comprar habitatges de protecció oficial: "en aquest moment hi ha moltes famílies que estan excloses dle mercat de la vivenda lliure i necessiten d'aquestes polítiques públiques", ha dit, i ha alertat que "a partir d'ara un Ajuntament o un privat que vulgui fer un habitatge protegit ja no tindrà cap mena d'al·licient econòmic per fer-ho".

Más información

Dins l'últim paquet de retallades aprovades pel consell de Ministres també ha quedat inclòs el nou òrgan de gestió a l'Aeroport del Prat, que havia anunciat la ministra Pastor en la seva última visita a Barcelona, dilluns passat. Es tracta d'un comitè que tindrà més representació política i social del territori, però que Recoder creu que només servirà per contentar Catalunya sense tenir cap poder de decisió "és un nou capítol de 'Cafè per tothom', però en aquest cas ens han servit un cafè descafeïnat, amb sacarina i llet descramada", ha ironitzat el Conseller.

Respecte l'anunci de la liberalització del transport ferroviari de passatgers, amb la venda de Renfe, Recoder no ha entrat en valoracions i s'ha limitat a reclamar al Ministeri de Foment que compleixi l'acord signat en el traspàs de Rodalies: modificar la llei ferroviària per poder triar un operador diferent a Renfe.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00