Ocio y cultura

El Sónar converteix Barcelona en la capital de la música electrònica

El festival Sónar 2012 comença aquest dijous al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Cartel anunciador Sonar 2012(SONAR 2012)

Amb les entrades esgotades per al primer dia d'actuacions, es preveu que el Festival superi l'assistència de l'any passat després d'haver estat un èxit a ciutats com Tòquio o Sao Paulo.

El festival de música electrònica incorpora en aquesta edició espectacles audiovisuals de gran impacte, on destaca el component tecnològic, la il·luminació i els elements escènics. Bon exemple d'això és Amon Tobin, qui presenta al seu show escultures en forma de cub sobre els quals projecta jocs de llums. O Fatboy Slim, amb un espectacle en el que la escenografia i lluminositat casen perfectament.

Más información

Aquest any destaquen també actuacions d'artistes convidats que freguen l'extravagància com els sud-africans Die Antword o que tenen a priori poc a veure amb la música electrònica. Seria el cas, per exemple de Lana del Rey que mai abans ha actuat a Espanya i que segons el director del Sónar, Enric Palau, té molt clar on s'està ficant.

El Sónar PRO, orientat als professionals del sector, preveu un creixement respecte l'any anterior. 900 empreses de fins a 50 països i un total de 2.500 professionals analitzaran el futur de la indústria. Repeteix per segon any la proposta oberta a 90 dels millors hackers del món que tindran 24 hores per crear alguna aplicació nova relacionada amb el consum musical.

Una novetat per als que no puguin venir a Barcelona: a través del canal sonarfestival de Youtube es podran seguir fins a 17 concerts tant de la programació de nit com del Sónar de dia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00