Sociedad | Actualidad

Un advocat porta els Mossos a l'Audiència Nacional per la polèmica web contra el vandalisme

Un advocat de Barcelona ha presentat una querella criminal davant l'Audiència Nacional contra la direcció dels Mossos perquè considera que fitxers com els que han permès la creació de la pàgina web d'Interior incompleixen la llei de protecció de dades. El motiu, segons la denúncia, és que hi ha una trentena d'arxius policials que no estan inscrits enlloc.

Captura de pantalla de la página web contra la violencia urbana de los Mossos(CADENA SER)

Les imatges que hi ha penjades a la pàgina d'internet provenen d'un fitxer policial creat pels Mossos i que forma part de la investigació dels greus aldarulls del 29 de març.

Segons l'advocat, Josep Jover, que representa algunes de les persones que apareixen a les imatges o d'altres individus identificats, l'administració té l'obligació d'inscriure aquests fitxers a l'Agència Catalana de Protecció de Dades o a l'espanyola perquè així ho exigeix la llei orgànica que regula les nostres dades personals i el dret dels ciutadans a accedir-hi i rectificar-les, si és el cas.

Jover assegura que els Mossos no han inscrit cap dels 30 arxius que han creat des del 2009.

La querella criminal davant l'Audiència Nacional és contra el director general de la Policia i la directora de l'Agència Catalana de Protecció de Dades.

Más información

A la web, segons Jover, hi apareix la foto d'un menor de 15 anys d'origen francès. No han demanat que es retiri perquè volen que el mateix jutge comprovi personalment que hi és. No reclamen la retirada però demanaran danys i perjudicis.

Recordem que unes 200 persones han aportat informació valuosa, segons els Mossos, per identificar 21 persones de les que apareixien a la web de la policia per haver participat suposadament en els aldarulls del 29 de març a Barcelona. Interior assegura que quan es compleixi un mes, despenjaran totes les fotos de la web i n'hi penjaran de noves.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00