Economía y negocios | Actualidad

Pere Navarro: "si Rajoy no modera la previsió de dèficit per Catalunya la Generalitat s'ha de plantar"

En una entrevista a la cadena SER, el Primer Secretari del PSC ha plantejat la demanada del seu partit a poques hores de la celebració del Consell de Política Fiscal i Financera

(RADIO BARCELONA)

La Generalitat ha carregat contra la falta de "rigor" davant les exigències que el Govern planteja a les comunitats autònomes sobre austeritat i compliment del dèficit.

El primer secretari dels socialistes, Pere Navarro, creu que l'1'5% per aquest 2012 és impossible de complir. Afegeix que és injust que l'exigència per Espanya sigui una i que per les comunitats autònomes una altra, quan són les que presten la majoria dels serveis considerats bàsics de l'Estat del Benestar. En entrevista a l'Hora L de Ràdio Barcelona, Navarro ha parlat de la "teoria malaltissa del dèficit" que al seu parer només porta a una espiral d'empobriment.

Más información

Preguntat per si el president Artur Mas s'hauria de plantar, Navarro ha afirmat "jo crec que si. No és raonable que et marquin objectius impossibles de comlir. El que demanen. probablement passa per privatitzar els serveis públics".

Controlar el dèficit si, però no supeditar-ho tot al seu compliment. Pel PSC cal plantejar una reforma del sistema públic que passi per l'estalvi però no per l'amputació de serveis.

La Generalitat acusa el Govern espanyol de falta de rigor

La Generalitat ha carregat aquest dimarts contrala falta de "rigor" davant les exigències que el Govern planteja a les comunitats autònomes sobre austeritat i complimentdel dèficit.

Ho ha dit en roda de premsa, després del Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, hores abans que comenci a Madrid el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), on diferents comunitats a més de Catalunya exigiran a l'Estat poder incrementar el sostre de dèficit igual que ha fet el Govern, anunciant la setmana passada que serà del 5,8% del PIB i no del 4,4% que exigeixen les institucions comunitàries.

"No és just ni proporcionat ni seriós ni en absolut rigorós" no permetre una major flexibilitat a les comunitats,ha assegurat Homs, recalcant que si algú té legitimitat per parlar d'austeritat és Catalunya, davant els ajustos i retallades que emprèn des que Artur Mas presideix la Generalitat, fa poc més d'un any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00