Sociedad | Actualidad

Cop de porta del Govern espanyola a la flexibilització del dèficit

El Govern central no està disposat a flexibilitzar les previsions de dèficit per Catalunya tal i com reclama la Generalitat

El govern espanyol no es mostra disposat a cedir, almenys de moment. 24 hores abans de la celebració del Consell de Política Fiscal i Financera, el ministre d'Economia, Luís de Guindos, dóna poc marge als seus homòlegs de les Comunitats Autònomes perquè demà demanin una flexibilització de l'objectiu del dèficit. Mariano Rajoy ha moderat la previsió per Espanya del 4'4 que li exigeix Europa fins el 5'8%. En canvi a les Comunitats Autònomes se'ls suavitza la previsió només en 2 dècimes, una proposta que, per de Guindos ja és prou equitativa.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la reducció del dèficit és "imprescindible" i "això és quelcom que hem d'acceptar absolutament tots" perquè "aquí estem tots en el mateix vaixell i el govern espanyol ha fet una distribució equitativa dels pesos de l'ajustament".

Más información

En el mateix sentit s'ha pronunciat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, qui afegeix que a cap Comunitat Autònoma li convé demanar demà més flexibilitat perquè perjudicaria la seva reputació de cara els mercats.

Aquests arguments no convencen ni a Convergència i Unió, ni a la resta de partits de l'arc parlamentari català, que han tancat files en aquesta qüestió al costat del Govern. La Generalitat demana a Rajoy que suavitzi l'objectiu en el mateix percentatge que ho fa Espanya respecte Brussel.les, és a dir, que es moderi la previsió de dèficit per Catalunya fins l'1'8% del PIB.

Una posició que comparteix plenament el PSCEl Partit Popular Català també fa costat a la Generalitat tot i que li demana que busqui consens i diàleg amb Rajoy i que no ho plantegi de forma bel.ligerant per aconseguir desgast polític.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00