Sociedad | Actualidad

Manifestacions convocades pel 19 de Febrer

CCOO i UGT han anunciat una gran manifestació arreu de l'Estat pel proper diumenge en contra la reforma laboral. Consideren que aquesta reforma és "inútil" i "desequilibrada", i que fomenta el desmantellament progressiu del dret de treball

Els sindicats de CCOO i UGT han anunciat una gran manifestació arreu de l'Estat pel proper diumenge 19 de febrer en contra la reforma laboral. "Volem convertir els carrers de totes les ciutats espanyoles en un clam contra la reforma", ha afirmat el secretari general d'UGT, Ignacio Fernández Toxo.

Más información

Els dos sindicats majoritaris han criticat durament en roda de premsa aquest dissabte la nova reforma laboral anunciada aquest divendres en el Consell de Ministres i aprovada per decret. CCOO i UGT han evitat pronunciar-se a favor d'una vaga general, però han assegurat que comencen un procés de mobilització creixent i han anunciat una gran mobilització pel proper diumenge 19 de febrer arreu de l'estat espanyol. Tot i així, els dos sindicats s'han mostrat partidari a dialogar amb el govern espanyols i han instat la ministra de d'Ocupació, Fátima Báñeza, modificar el text i a crear una mesa de negociació.

Consideren que aquesta reforma és "inútil" i "desequilibrada", que fomenta el desmantellament progressiu del dret de treball i l'acomiadament lliure. Els dos sindicats destaquen que la nova reforma ha estat escrita amb la ploma de la patronal CEOE i coincideixen en què pot accelerar la destrucció de llocs de treball per l'abaratiment i les facilitats que es donen per l'acomiadament. "Volem convertir els carrers de totes les ciutats espanyoles en un clam contra la reforma", ha afirmat Toxo. "Hem fet un exercici de responsabilitat i sacrifici per frenar l'atur i la destrucció dels llocs de treball. El govern no ho ha considerat", ha criticat el secretari general d'UGT.

Cándido Méndez ha assegurat que el temps contradirà els objectius que el govern del PP planteja perquè la reforma, ha insistit, ni propicia el creixement ni contribueix a la creació de llocs de treball. La conseqüència pràctica de la reforma, ha assenyalat, és fomentar l'acomiadament únic amb els vint dies d'indemnització i ha subratllat que amb la nova reforma s'aconseguirà que el mercat de treball sigui més precari i l'economia poc productiva. El secretari general de CCOO ha sentenciat dient que el govern espanyol actua "sense autonomia" i com si Espanya fos un país intervingut i subordinat al que demana l'FMI, el BCE i la UE.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00