La LlavorLa Llavor
Sociedad

Fernando Ezquerro, president de la DO Rioja: "Tindre aliats per a posar en valor el vi d'Espanya és fonamental"

Ezquerro lloa el salt de qualitat donat pels vins que es produeixen a la Comunitat Valenciana i destaca el seu caràcter exportador atés que la batalla a Espanya és que augmente el consum per càpita

La Llavor 20/04/2024

La Llavor 20/04/2024

30:01

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713593202083/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Espanya és el país productor que menys vi per càpita consumeix", diu Fernando Ezquerro, que ha visitat València aquesta setmana per a presentar el catàleg i les novetats de vins blancs de La Rioja. Una denominació de grans vins negres, la primera d'Espanya, que s'ha fet lloc, "com un punyal" diu Ezquerro, en el món del vi blanc on ja són, presumeix, la segona DO d'Espanya.

I tot dins d'una estratègia que busca guanyar la partida a la cervesa i aprofundir en la cultura del vi. Per això han triat València en eixa campanya de promoció. Perquè la Comunitat Valenciana és una regió amb molt estiró econòmic i de cara a l'estiu, i a la calor, abelleix una copa d'un blanc ben fred.

I no tant es busca competir amb els blancs valencians, sinó aprofitar sinergies per a, primer, intentar que augmente el consum de vi per part del consumidor nacional (el que menys vi consumeix entre els països productors) i, segon, per a trobar mercats als quals els agrade el vi espanyol i puguen, sobretot, pagar un poc més.

En eixe sentit, la qualitat dels vins que es fan a la Comunitat Valenciana és fonamental. I destaca Ezquerro com gràcies a això han guanyat ràpidament quota de mercat entre els consumidors estrangers. Al temps, i abundant en la necessitat de buscar aliances entre productors, afirma que hi ha espai per a tots, es podrà fer front a la previsible caiguda del consum del vi que han de compensar des de la qualitat. I això, afirma Ezquerro, que els vins espanyols són els més barats d'Europa.

El Rebost: empanadilles de faves i botifarró

El Rebost: empanadilles de faves i botifarró

El Rebost: empanadilles de faves i botifarró

04:57

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713439623559/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta és una de les mossegades més apetitoses que ens podem trobar quan arribem a casa després del treball. M'encanta aquesta recepta, ja que la massa del pastisset té un toc cruixent i el farciment m'agrada amb un pessic de 'Rock&Roll'. Si vos sembla vos conte de manera ràpida com les he preparades perquè pugueu gaudir tant com jo.

INGREDIENTS (per a uns 8 pastissets)

2 botifarres de ceba

200 g de faves babies

Oli d'oliva verge extra

Sal

Llavors de sèsam

Per a la massa

100 ml d'aigua

100 ml d'oli d'oliva suau

200 g de farina per a tots els usos

PROCÉS

En primer lloc prepararem el farcit. Per a això, a una paella posarem un bon raig d'oli d'oliva, i a foc lent prepararem les favetes. Aquest procés pot ocupar-nos mitja hora. Mentre es van calfant a poc a poc, prepararem la massa.

A un bol posem l'aigua calenta i li afegim l'oli, i a poc a poc la farina amb un poc de sal. Pastem fins a que estiga tot ben integrat. Veureu que té un punt oliós, però és normal. Preparem porcions (boletes) d'uns 45-50 grams.

Quan tinguem les faves preparades, hi incorporarem les dos botifarres esmicolades sense la pell i removem bé fins que s'hi integren tots els ingredients. Una vegada tot llest, colarem la mescla per a llevar l'excedent d'oli i ja ho tindrem llest per a començar a muntar els pastissets.

Agafem una porció de la massa, fem boles i les fiquem entre dos papers sulfuritzats. Esclafem amb la palma de la mà fins a deixar-les fines. Han de tindre un diàmetre aproximat d'uns 10 cm.

Amb una cullereta les omplim i, amb cura, les tanquem. Les segellem amb l'ajuda d'una forqueta. I ja la tenim llesta. Així repetirem el procés fins a acabar la massa i el farcit.

Finalment pintarem els pastissets amb el rovell d'ou i empolvorem amb llavors de sèsam per damunt. Els introduïm al forn durant 25-30 minuts aproximadament a 180 °C i llest. A gaudir.

Vi: criança

Vi: criança

Vi: criança

08:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1713439772556/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora

Recibe nuestras noticias en tu móvil
Activa la campanita y no te pierdas nada de la actualidad informativa

Suscríbete al Canal de Whatsapp de Radio Valencia
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00