El BalcóEl Balcó
Sociedad

La cara A i la cara B de la desfilada de Louis Vuitton a Barcelona

Ens colem a la desfilada al Parc Güell per saber què va passar dins mentre els veïns es manifestaven fora

La cara A i la cara B de la desfilada de Louis Vuitton a Barcelona

La cara A i la cara B de la desfilada de Louis Vuitton a Barcelona

22:40

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1716572844764/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Aquesta setmana Louis Vuitton ha presentat la seva col·lecció creuer 2025 de moda femenina. Ha estat la primera vegada que la firma francesa ha desfilat a Barcelona i ha estat així perquè aquesta marca torna a ser un dels patrocinadors de la Copa Amèrica de Vela.

Mentre dins el Par Güell sonava 'Music for the Camaleons' de Gary Numan, fora sonaven les cassoles i els crits dels veïns que protestaven per les afectacions que havia tingut aquesta desfilada. A la Sala Hipòstila, 600 persones entre les quals hi havia Ana de Armas, Xavi Hernández, Victoria Federica, o Ester Expósito; a Travessera de Dalt, mossos dispersant a cops de porra els veïns. Aquestes són la cara A i la cara B d'un esdeveniment que va començar ja amb mal peu quan els veïns dies abans ja van denunciar que unes de les escales del parc Güell havien estat malmeses durant els preparatius. A 'El Balcó' mirem de copsar aquestes dues cares.

La cara A: la desfilada

Des de dins "no se sentia res". Ho explica la periodista de El País, Mar Rocabert, que ha estat els ulls del programa en aquesta desfilada, que va començar amb 45 minuts de retard. Mentrestant, els convidats van esperar amb un còctel i un aperitiu en un jardinet al costat de la Sala Hipòstila. Eren, per això, dues zones separades, en una part hi havia els periodistes i convidats, en l'altra "les celebrities i les influencers".

La desfilada va durar només quinze minuts, un tempo "habitual" per aquests esdeveniments. Hi van desfilar una cinquantena de models que tothom va poder veure molt bé perquè "tots els assistents tenien primera fila". Louis Vuitton va muntar el recorregut "com un laberint per tota la sala" travessant les columnes. Una tècnica que acostuma a ser així en les desfilades de creuer, ja que "hi ha convidats molt VIP" que han de veure bé els models.

BARCELONA, 23/05/2024.- Varias modelos presentan la colección &#039;Crucero 2025&#039; de La &#039;maison&#039; francesa de moda Louis Vuitton, diseñada por el creativo Nicholas Ghesquière, este jueves en el Park Güell de Barcelona, en una cita que reúne a personalidades y actrices de Hollywood, además del dueño de LVMH, Bernard Arnault, el hombre con la mayor fortuna del mundo. EFE/ Enric Fontcuberta

BARCELONA, 23/05/2024.- Varias modelos presentan la colección 'Crucero 2025' de La 'maison' francesa de moda Louis Vuitton, diseñada por el creativo Nicholas Ghesquière, este jueves en el Park Güell de Barcelona, en una cita que reúne a personalidades y actrices de Hollywood, además del dueño de LVMH, Bernard Arnault, el hombre con la mayor fortuna del mundo. EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta

Una desfilada creuer és aquella que s'organitza entre maig i juny i "només ho fan les marques de luxe", ja que està "fora dels calendaris de temporada". S'hi presenten uns dissenys pensats per a quan "els més privilegiats fan vacances". La col·lecció presentada ahir, per exemple, es posarà a la venda al novembre i fins al maig vinent. Són vestits inspirats en "la cultura del país", sobretot en Barcelona. Hi havia models que recordaven al trencadís de Gaudí i el modernisme en general.

El que no queda clar és "en quines condicions" s'ha cedit el Parc Güell a la marca francesa. "Hi ha hagut poca transparència", ha admès Rocabert. L'Ajuntament no ha explicat si s'ha llogat l'espai, si entra dins el pacte per la Copa Amèrica o si bé hi ha hagut algun tipus d'intercanvi. El que sí que ha generat és una "repercusió mundial" de la ciutat que ara està en el focus de les marques de luxe.

La cara B: afectacions veïnals

La Maria, veïna de La Salut, ha pogut tornar a entrar avui al Parc Güell. És la seva ruta habitual per anar al gimnàs. Avui el parc tornava a estar "ple de turistes", com de costum, tot i que hi havia parts encara no accessibles per tothom, ja que s'estaven fent les feines de desmuntatge. "Hi havia brossa per tot arreu", ha apuntat la Maria, "ampolles d'aigua, papers d'accessos inclús copes de vidre". Hi ha anat també el síndic de greuges per valorar si hi havia més danys.

La Maria ha celebrat que s'hagi tornat a la normalitat, amb accés lliure i no haver d'ensenyar el DNI "per arribar a casa". Ja no hi ha vigilants i "es tornen a veure criatures i canalla". Ha denunciat que han estat "deu dies d'afectacions" amb informacions que "canviaven i eren contradictòries entre si".

La Maria ha lamentat també que "per un moment de glòria de quinze minuts" s'hagin generat "tantes afectacions negatives a l'entorn", que ha destacat, és patrimoni de la humanitat per la UNESCO. De fet, ha assenyalat que es va fer un "pla estratègic per protegir" el Parc perquè tothom en pogués gaudir i que està especificat que "no es poden fer esdeveniments d'aquest tipus". Una cosa que s'hauria incomplert. A banda, la Maria reclama saber "qui assumeix els costos" d'aquesta desfilada perquè "s'està dient que porta riquesa a la ciutat, però de moment no en tenim constància".

Laura Polo Dalfó

Laura Polo Dalfó

Redactora, productora, reportera i el que faci falta a El Balcó de SER Catalunya. Graduada en Periodisme...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00