Aquí CatalunyaAquí Catalunya
Política

Carlos Carrizosa: "Puigdemont estava mort políticament i l'han revitalitzat"

El candidat de Ciutadans impugnarà avui davant la Junta Electoral la candidatura de l'expresident

Aquí

Ciutadans vol que Carles Puigdemont no pugui concórrer a les eleccions del 12 de maig i per això impugnen davant la Junta Electoral de Barcelona la seva candidatura. Així ho ha explicat el candidat del partit a les eleccions, Carlos Carrizosa, en una entrevista a l'Aquí Catalunya, que ha lamentat que Puigdemont fos "una persona morta políticament i ara l'hagin revitalitzat amb l'expectativa de tornar a ser president de la Generalitat". Segons el candidat taronja, durant els anys del procés "la gent va patir molt i Puigdemont en va ser el causant".

Per tal d'evitar el seu retorn, Ciutadans presenta aquest dimecres una impugnació a la Junta Electoral per tal que exclogui a Puigdemont de les llistes: "està incomplint uns requisits que són obligatoris per tota la resta de candidats". Carrizosa considera que el candidat de JxCat està utilitzant dades "que no són reals" per poder-se postular: "si nosaltres no podem presentar ningú que no estigui empadronat a Catalunya, per què ho pot fer ell que té un padró fals, perquè fa més de 7 anys que no viu a Catalunya?", s'ha preguntat.

"El PP està tirant la canya a Junts"

Carrizosa també ha reivindicat Ciutadans com l'única opció que fa front de manera real a l'independentisme: "som un adversari per al bipartidisme, però també la mosca cojonera de l'independentisme". Al seu parer, tant el PSC com el PP han traït als seus electors; els socialistes, pels pactes amb Junts i Esquerra i l'aprovació de l'amnistia, però Carrizosa també creu que el PP "ha estat tirant la canya" a Junts.

El candidat de Ciutadans ha recordat diverses declaracions de dirigents populars en els darrers mesos: "el PP ha dit que Puigdemont era un polític respectable, que es van pensar durant 24 hores l'amnistia, i van trigar a escollir candidat perquè en volien un que fos còmode per a Puigdemont per si de cas eventualment ho podien aprofitar". Ha contraposat tot això al que, al seu parer, representa la formació taronja: "tots els electors saben que som previsible i no votarem mai a un partit independentista".

"Ja hem pagat electoralment els nostres errors"

Davant els males expectatives que auguren les enquestes a Ciutadans, Carrizosa espera poder revertir la tendència de les darreres cites electorals. Considera que aquestes eleccions catalanes ja són un "marc diferent", i que els errors que ha comès el seu partit els darrers anys "ja els hem pagat electoralment".

Carrizosa s'hi ha referit com a "coses que se'ns imputen com a errors, però que són coses que no he, sabut explicar bé". Ha destacat la marxa d'Albert Rivera i d'Inés Arrimadas cap al Congrés dels Diputats, que ha admès que no tothom la va entendre, però que ha justificat perquè volien "imaginar que Ciutadans podia influir al govern d'Espanya", quelcom que hagués suposat, al seu parer, que Espanya "hagués sigut molt diferent". En tot cas, ha reiterat que més enllà de les decisions preses en el passat, "Ciutadans mai ha traït als electors i ha sigut ferm i previsible amb les seves polítiques".

Sigue el canal de la SER en WhatsApp
Encontrarás toda la información, el deporte y el entretenimiento: la actualidad del día y las noticias de última hora, los mejores vídeos y momentos de la radio, entrevistas, reportajes y mucho más.

Suscríbete ahora
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00