Sociedad

Torres de Segre i Golmés vigilaran més el consum d'aigua dels domicilis

Tertúlia amb els alcaldes Àxel Curcó de Torres de Segre i Jordi Calvís, de Golmés

Àxel Curcó, alcalde de Torres de Segre i Jordi Calvís, alcalde de Golmés, als estudis de Ràdio Lleida.

Segueix el canal de la SER a WhatsApp
Hi trobaràs tota la informació, els esports i l'entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors videos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Subscriu-t'hi ara

Plans contra incendis a municipis on fins ara no era obligatori. Amb els alcaldes de Torres de Segre, Àxel Curcó i de Golmés, Jordi Calvís.

37:04

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000055272/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Els ajuntaments de Torres de Segre (Segrià) i Golmés (Pla d'Urgell) vigilaran més els consums d'aigua domèstics, l'un instal·lant comptadors a totes les cases (en referència a Torres de Segre, on ara només n'hi ha en 8 cases en una prova pilot que està donant bons resultats i que s'estendrà a tot el poble) i l'altre (Golmés) renovant els comptadors instal·lats i digitalitzant-ne la lectura. Així ho expliquen en aquesta tertúlia els alcaldes de Torres de Segre, Àxel Curcó, i de Golmés, Jordi Calvís, que mostren preocupació per excessos de consum d'aigua en moments de sequera i manca de pluges com l'actual. Pel que fa al model de gestió, tots dos aposten pel model municipal més que no pas la privatització "que fa apujar el cost" perquè hi ha una empresa que busca un benefici. "Si la gestió és municipal, el que es recapta retorna en inversions en millores de la xarxa", defensen els alcaldes.

Plans contra incendis forestals

Amb les noves directrius per fer front al risc d'incendis forestals, l'ajuntament de Torres de Segre tindrà l'obligació de fer plans contra incendis forestals mentre que Golmés, al cor del Pla d'Urgell, no tindrà l'obligació però sí recomanació. Tots dos alcaldes es mostren disposats a fer el que calgui per reduir el risc al mínim, especialment a Torres de Segre, on sí hi ha bosc de ribera i on, fa poc, com recorda l'alcalde, s'hi va produir un incendi.

Millores i energia

Durant la tertúlia també coneixem les inversions que aviat prendran forma a Golmés, amb la remodelació de l'edifici municipal -que va rebre un ajut de més de 700.000 euros- per fer-lo més sostenible i a Torres de Segre, on s'han de millorar diferents espais públics.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00