Sociedad

Mor una egua el primer dia de la Feria D'Abril

'Paloma' és la primera equina morta a la festivitat andalusa d'aquest 2024

SEVILLA, 14/04/2024.-Vista general del ambiente este domingo en el Real de la Feria de Abril de Sevilla .-EFE/ Raúl Caro. / RAUL CARO EFE

Barcelona

L'inici de la celebració anual de la Feria d'Abril de Sevilla es va veure acompanyada per un tràgic succés el diumenge, quan una egua va perdre la vida a causa d'un cop de calor. Durant la primera desfilada de cavalls de la jornada, l'animal que estirava un carro va col·lapsar sobtadament i, tot i els esforços dels presents, no van poder salvar-lo.

Al voltant de les 5 de la tarda, les altes temperatures, que arribaven als 30 graus a la ciutat, van ser massa altes per l'equí, que no va poder adaptar-se a les condicions ambientals, a banda del seu bon estat de salut. L'incident va succeir als carrers Chicuelo i Juan Belmonte, al barri de Los Remedios, quan l'animal formava part d'un cotxe de cavalls juntament amb un altre exemplar mascle.

L'animal no parava de llençar coces a l'aire convulsionant, mentre estava estirat a terra. Li van treure la vestimenta i van intentar-la refrescar-la amb aigua. Lamentablement, un quart d'hora després, l'animal va morir. El cos de l'egua va ser traslladat pels operaris del parc mòbil del Consistori, deixant un trist inici de la Feria d'Abril de 2024.

Aquest episodi ha tornat a generar debat sobre la cura dels cavalls durant la festivitat sevillana i si els cotxes de cavalls són, o no, maltractament animal. La notícia tampoc ha passat desapercebuda a X on els usuaris han volgut expressar la seva disconformitat amb utilitzar animals per celebracions i tradicions populars.

Segueix el canal de La SER a WhatsApp, on trobaràs tota la informació, esports i entreteniment: l'actualitat del dia i les notícies d'última hora, els millors vídeos i moments de la ràdio, entrevistes, reportatges i molt més.

Recorda que també pots tenir tota la informació de SER Catalunya al nostre canal de WhatsApp.

Paula Pascual

Paula Pascual

Periodista. Aprenent cada dia a Aquí Catalunya a Ser Catalunya.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00