Tot és ComèdiaTot és Comèdia
Ocio y cultura

16-M, tothom al teatre!

Catalunya vol ser la primera del món en omplir tots els seus teatres

ENTREVISTA. Cap butaca buida

ENTREVISTA. Cap butaca buida

16:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709990837762/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El pròxim dissabte 16 de març se celebra la primera edició del 'Cap butaca buida', una iniciativa pionera i ambiciosa que pretén omplir tots els teatres de Catalunya. Per aconseguir assolir aquesta fita històrica i fer que el 16-M quedi fixat al calendari com la Diada Nacional del Teatre, hi ha més de 60.000 butaques adherides i una oferta de 176 espectacles -per tots els gustos i colors-. A més de ser una oda al teatre, el 'Cap butaca buida' també té un rerefons polític i benèfic: es demana que, per fi, el 2% dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya vagi destinat al sector cultural, i per aquest motiu es destinarà el 2% de la recaptació a un projecte solidari que utilitzi la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, el beneficiari serà Pallassos Sense Fronteres.

'El Sant Jordi del teatre'

"Ens emmirallem amb el que han assolit fer els llibreters per la diada de Sant Jordi. Tant de bo d'aquí a uns pocs anys puguem dir que el 16 de març és la diada de Sant Jordi de les arts escèniques", diu el Toni Albadalejo -vicepresident d'ADETCA (L'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya), una de les entitats impulsores del 'Cap butaca buida'-. El Toni també ha assegurat que si tothom anés al teatre almenys un cop l'any, ho consideraria un èxit absolut, i ens ha detallat com va sorgir la idea: "Als que ens apassiona al teatre, sempre tenim ganes de fer coses noves que cridin l'atenció dels espectadors. Fa més d'un any que treballem en el 'Cap butaca buida', i tot i que aquests últims dies ens estan entrant els nervis, estem molt contents amb la resposta de la societat catalana... Als catalans ens agraden els reptes, i aquest és un repte en majúscules".

El teatre més petit del 'Cap Butaca buida'

La sala més petita –al voltant de les cinquanta localitats- que participa en la campanya és el Teatre Nu de Sant Martí de Tous, un poble de l'Anoia amb poc més de mil habitants. Allà s'hi podrà veure l'obra de teatre 'El venedor de fum: crònica d'una invenció' de Joan Font, un dels fundadors d'Els Comediants -l'espectacle és una celebració dels més de cinquanta anys de vida d'una de les companyies teatrals més icòniques de Catalunya-, pel que encara queda alguna entrada a la venda. Ens ho ha confirmat la Maria Hervàs, una de les artífexs del Teatre Nu, que també ens ha explicat que els va portar a obrir un teatre en un poble tan petit: "A Sant Martí de Tous hi havia cinema, perruqueria i tota mena d'equipaments, però no hi havia teatre. Això de no tenir accés teatral en el nostre municipi ens empipava, i ens vam animar a crear el teatre". A més de gestionar la sala, Teatre Nu també és una companyia teatral que produeix i crea espectacles, organitza activitats escolars i per a públics de totes les edats, i obre convocatòries per realitzar residències artístiques a les seves instal·lacions.

Xifres optimistes

A una setmana del gran esdeveniment, ja s'han venut prop del 60% de les més de 60.000 butaques, i s'espera que aquests últims dies hi hagi un repunt de vendes important. Si encara no tens la teva entrada, només has d'entrar a la web capbutacabuidat.cat, triar l'espectacle que et vingui de gust i participar en aquest dia que serà històric pel teatre català.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00