Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Barça, Espanyol i Europa, sancionats per Treball per incomplir protocols i plans d'igualtat

Els tres clubs catalans rebutgen haver comès cap infracció en aquesta matèria

Barça, Espanyol i Europa, sancionats per Treball per incomplir protocols i plans d'igualtat

Barça, Espanyol i Europa, sancionats per Treball per incomplir protocols i plans d'igualtat

10:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1709733452300/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barça, Espanyol i Europa han estat sancionats, segons el ministeri de treball, per no tenir plans d'igualtat, ni protocols antiassetjament. Tot i això, els clubs han negat, a través de diversos comunicats, haver incomplert les seves obligacions a l'hora d'establir mesures que garanteixin la igualtat.

El director de comunicació de l'Espanyol, Xavier Andreu, ha assegurat al Què t'hi Jugues que "l'Espanyol va crear una comissió paritària l'abril del 2022 per elaborar un pla d'igualtat". A part, el portaveu del club, ha explicat que "aquesta comissió va acabar la feina a final de 2023" i que "el pla d'igualtat està pendent d'inscripció al registre a les setmanes vinents". Xavier Andreu ha afegit que els va arribar una inspecció de treball a finals de 2023 i ja van pagar una multa simbòlica.

El FC Barcelona, a través d'un comunicat, també ha "rebutjat qualsevol declaració que posi en dubte el compromís històric del Club en relació amb les polítiques per la igualtat entre homes i dones". El Barça recorda que "va aprovar el seu primer pla d'Igualtat l'any 2013, set anys abans que entrés en vigor la legislació en matèria d'igualtat, obligatòria per a les empreses de més de 150 treballadors i treballadores".

Relatiu a la sanció, el club culer ha explicat que "el segon Pla d'Igualtat, amb data de venciment l'abril del 2023, està actualment prorrogat amb l'acord de la Comissió d'Igualtat del FC Barcelona, formada per representants de l'empresa i representants de la part social (Comitè d'Empresa) durant la negociació del tercer Pla d'Igualtat".

Per això, la inspecció de treball ha requerit formalment al Barcelona a actualitzar el seu pla d'igualtat "en els próxims quatre mesos". El club ha informat que aquest pla ja està elaborat i només queda la seva presentació davant del registre. El Barça té termini per presentar-lo fins al 15 de març.

Finalment, l'Europa ha explicat que han recorregut la sanció, ja que en el moment que li van posar, ja estaven elaborant el pla d'igualtat. A part, expliquen des del club escapulat que "ja ha presentat el pla d'igualtat, en data del passat 15 de febrer" i ara estan enllestint el protocol de protecció del col·lectiu LGTBI.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00