Aquí GironaAquí Girona
Baloncesto

Europa segueix somrient a l'Uni Girona

L'Spar Girona derrota el Galatasaray a la seva pista i es classifica per a les semifinals de l'Eurocup, on s'hi trobarà el Besiktas

Labuckiene va fer un gran treball defensiu sobre McCowan.

Labuckiene va fer un gran treball defensiu sobre McCowan. / Eurocup Women

Girona

Decididament, l'Euro Uni Girona té poc a veure amb el de la lliga. Si en la competició domèstica és Dr Jekyll i Mr Hyde, més enllà de la frontera, el conjunt que prepara Roberto Íñiguez és de ferro colat i no cedeix davant cap adversitat, ni tan sols haver d'afrontar un exigent partit de tornada a Istanbul contra el Galatasaray amb dues baixes com les de Rebekah Gardner o Mariana Tolo que desmuntarien qualsevol estructura.

No és que sobrevisqués a Istanbul, com diu una piulada del compte oficial de l'EuroCup Women, és que va guanyar amb autoritat i si no ho va fer pels més de dos punts que diu el marcador final (81-83) és perquè no li feia falta. Tornarà a trepitjar una semifinal europea i ho farà davant d'un rival, sobre el paper, inferior al que acaba de superar ara i amb el factor pista a favor.

Mal moment a l'inici

L'equip gironí va saltar a la pista sabent que tenia una renda de 13 punts del partit d'anada, però també que no hi podia pensar gaire, com va advertir Roberto Íñiguez en la prèvia. Si hi havia alguna temptació d'especular, el Galatasaray li va treure ben aviat del cap amb una sortida aclaparadora que amenaçava amb portar el partit als 100 punts i l'eliminatòria pel pedregar. Al primer quart, les turques ja van obtenir una renda de 7 punts -que acabaria sent la màxima- amb un encert desmesurat en el triple.

L'Spar Girona no es va arronsar i amb una hiperactiva Regan Magarity -que no va fallar en tota la primera meitat- i la solvència de Giedre Labuckiene al darrere, obligada a estomacar-se amb una força de la naturalesa com McCowan, que li treu un pam d'alt i dos d'ample, van aguantar un equip on Sandra Ygueravide va fluir en la direcció de joc i el llançament triple i Magalí Mendy va acabar convertint-se en estilet sense descuidar la seva defensa.

Seu va ser el triple que enviava les gironines al descans amb un +1 esperançador (38-39) després d'un segon quart on l'equip va competir al màxim nivell sense un 5 quan Labuckiene va cometre la segona falta personal i Roberto Íñiguez la va enviar a descansar a la banqueta. També hi va haver participació de Marta Canella, que tornava després de lesió. Testimonial però esperançador.

Després del descans el Galatasaray va intentar endurir el partit, aprofitant la seva superioritat física, i provocar el col·lapse de l'Uni amb alternança de defenses zonals. Aquest cop les gironines no es van emboirar i van tenir el partit sota control en tot moment. Fins i tot van obtenir una renda màxima de 8 punts (73-81) que va administrar al tram final.

El pròxim rival serà el Besiktas, que es va desfer del Montpeller també guanyant els dos partits de l'eliminatòria. En aquest enfrontament, l'Uni jugarà l'anada a Turquia i tindrà la tornada a Fontajau. London Lions i Venècia jugaran l'altra semifinal.

Fitxa tècnica

GALATASARAY: Smith (19), McCowan (20), Yildizhan (12), Ben Abdelkader (3), Vanloo (13), Akbas (5), Guclu, Herbert-Harrigan (2) i Hartley (7). 28/47 en llançaments de 2 punts i 6/20 en triples obra de Vanloo (2), Yildizhan, Ben Abdelkader, Akbas i Hartley. 7/10 en tirs lliures.

SPAR GIRONA: Magarity (19), Mendy (20), Ygueravide (21), Bertsch (8), Labuckiene (8), Peña (3), Etxarri (2), Canella i Ainhoa López (2). 17/32 en llançaments de 2 punts i 10/25 en triples anotats per Mendy (4), Ygueravide (3) i Magarity, Bertsch i Peña. 19/22 tirs lliures.

EVOLUCIÓ DEL MARCADOR: 23-20, 38-39, 55-58 i 81-83.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00