Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Messi i Mirotic encara computen a la massa salarial del Barça

Tot i haver marxat del club, el Barça encara té obligacions contractuals amb alguns exjugadors, sobretot pels diferiments salarials que es van signar en l'època de la pandèmia

Messi i Mirotic encara computen a la massa salarial del Barça

Messi i Mirotic encara computen a la massa salarial del Barça

16:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708520187229/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Leo Messi, Nikola Mirotic, Jordi Alba i Sergio Busquets encara surten a la fotografia de la massa salarial del Barça. Tots quatre jugadors, ja fora del club i competint en altres lligues, segueixen formant part de la llista de salaris a pagar aquesta temporada degut als diferiments que es van signar en l'època de la pandèmia del coronavirus i que impacten directament en les despeses del club blaugrana a dia d'avui.

El 'Què t'hi Jugues' ha pogut conèixer un dels motius importants pels quals el Barça encara té una massa salarial disparada de 505 milions d'euros. Segons la UEFA, el segon club que més diners gasta en salaris de jugadors, només per darrere del PSG (529 milions) i molt per sobre del Reial Madrid (320M), el seu competidor principal a la Lliga espanyola. La temporada passada ja es van computar pagaments pendents a Sergio Busquets i Jordi Alba pertanyents a les temporades per les quals encara tenien contracte, però falta eixugar tot allò que es va ajornar pels diferiments signats l'any 2020 per Josep Maria Bartomeu, entre els quals encara hi ha diners de Messi.

És per això, i també per l'impagament del fons alemany Libero Football Finance en la compra d'accions de Barça Studios, que la Lliga segueix reduint el límit salarial del club blaugrana, ara xifrat en 204 milions d'euros (el del Madrid és de 727M). El Barça està, doncs, excedit en 300 milions d'euros. És a dir, que gasta 300 milions més en salaris d'allò que permet la Lliga. D'aquí que el club barcelonista no pugui actuar amb normalitat al mercat i s'hagi de cenyir a la normativa de l'1/2 per poder inscriure jugadors. Què vol dir aquesta normativa? Que per cada 10 milions que et vulguis gastar en el sou i l'amortització anual d'un futbolista, n'has d'alliberar el doble, 20 milions (entre el sou i una part del traspàs, si n'hi ha). Des del club reconeixen que, si no s'aconsegueixen els 40 milions que deu Libero Football Finance abans del 30 de juny, s'haurà de recórrer a una solució dràstica: la venda de jugadors.

Ivan Cabeza, economista i expert en els números del Barça, coincideix amb el diagnòstic i les solucions del club: "El Barça necesita recuperar l'impagment de Libero i complir l'obligació el juny de 2024 de 60 milions més. Com que té 100 milions que li ballen, aconseguir ingressos extraordinaris per assolir això. Com s'assoleixen? Venda de jugadors, ingressos de nous patrocinis o drets de televisió d'una gran competició que puguin apropar-te a aquest import".

I tot ve d'un moment concret de la història. "Sembla un dejà vu. Ho duem anys arrossegant-ho. El club pateix com cap club al mon una davallada d'ingressos a la pandèmia i això impacta amb una política de salaris creixents que fan un forat immens", recorda Cabeza al 'Què t'hi Jugues'.

Tot i això, l'economista és molt crític amb el control financer de la Lliga: "El límit salarial hauria de vetllar perquè no tinguessis avantatges competitius respecte d'altres clubs. Que no paguis Seguretat Social o tinguis impagaments amb jugadors i segueixis fitxant. I això el Barça no ho fa, no li deu res a ningú. Altra cosa és com ho tornarem i com ho farem, però això ja dependrà dels socis, ja ens correspondrà amb nosaltres".

Adrià Soldevila

Adrià Soldevila

Redactor de Deportes de SER Catalunya. Cubriendo la información del FC Barcelona desde 2014. Es autor...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00