Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Deportes

Emmanuel Amunike: "El tiki taka està molt bé, però el futbol està evolucionant i el Barça ha d'adaptar l'estil"

A un dia pel Nàpols-Barça al 'Què t'hi Jugues!' parlem amb l'exjugador blaugrana i figura clau en la trajectòria d'una de les grans amenaces del conjunt italià: Victor Osimhen

Emmanuel Amunike: "El tiki taka està molt bé, però el futbol està evolucionant i el Barça ha d'adaptar l'estil"

Emmanuel Amunike: "El tiki taka està molt bé, però el futbol està evolucionant i el Barça ha d'adaptar l'estil"

16:27

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1708432525676/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Gràcies a Déu i a Emmanuel Amunike, si no fos per ell no estaria aquí, davant de tots vosaltres, recollint un dels premis més prestigiosos del món del futbol". Amb aquesta frase recollia Victor Osimhen el premi a millor futbolista africà de l'any 2023 fa un parell de mesos. Amunike va coincidir amb el davanter del Nàpols a la selecció Sub-17 de la selecció nigeriana i ha estat una de les peces clau en el seu creixement. Al 'Què t'hi Jugues!' hem tingut l'oportunitat de parlar amb l'exjugador del Barça i el pare futbolístic d'un dels jugadors que va portar el Nàpols a guanyar la lliga italiana la temporada passada.

L'atacant nigerià assegura que no seria un futbolista top mundial si no fos per la figura d'Amunike. "Osimhen és un dels millors davanters, qualsevol equip el voldria tenir a la plantilla. És un noi amb les idees molt clares i que ha tingut molt caràcter, mai s'ha rendit i sempre ha tingut moltes ganes de triomfar. Sap d'on ve i des de nen ningú li ha regalat res". Així el defineix l'exentrenador de les categories inferiors nigerianes, qui a la vegada es mostra agraït que recordi tot el que han passat, ja que "no és fàcil el procés de selecció de jugadors. Nigèria és un país molt gran i a aquestes edats hi ha molts joves que somien a representar la seva nació".

A nivell futbolístic, el seu antic seleccionador defineix al davanter de 25 anys com a un jugador molt complet. En destaca sobretot les seves condicions físiques, la seva alçada i la seva velocitat. "Tot i ser un jugador bastant alt, té molt bona coordinació i és molt precís". Sobre el moment en què el van descobrir, explica que "quan Osimhen va fer la prova, vam veure la qualitat que tenia, la seva entrega i el seu desig per triomfar. A partir d'allà vam treballar amb ell per ajudar-lo a entendre millor el joc i a què tingui una millor presa de decisions. M'alegro que ara sigui un dels millors del món".

Sobre la situació actual del Barça, opina que "les coses aquest any no estan anant de la forma que s'esperava. El club es troba en un moment de transició i s'ha de ser realistes". Amunike apunta als micròfons del 'Què t'hi Jugues!' que "el Barça vol mantenir el seu estil de joc, però avui dia el futbol està evolucionant i s'ha d'adaptar l'estil. El tiki taka està molt bé, però també s'ha de combinar amb un joc més ràpid. Hi ha molts equips que intenten sortir jugant des de darrere, però que quan entren en fase d'atac, imprimeixen més velocitat. Al Barça li falta això, ha de ser més vertical". Pel que fa al físic de l'equip, l'exseleccionador de les categories inferiors nigerianes creu que no és el principal problema del Barça, tot i que "el futbol ja no és com el de fa 30 anys i és un aspecte a tenir en compte".

Tot i que la situació actual del club no és la millor, també troba motius per a ser optimista. "M'agrada molt el que està fent Xavi amb la cantera. Ha estat capaç de treure molts jugadors amb molt caràcter i la majoria d'ells han demostrat que amb temps, poden tirar l'equip endavant. Se li ha de reconèixer aquest aspecte, ja que és fonamental". Finalment, conclou que "el futur del Barça no pinta malament, però s'ha de tenir paciència i ser realistes".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00