Llapis de memòriaLlapis de memòria
Sociedad

Abril Zamora: "Ser somiadora és el meu motor"

La guionista parla de la importància de ser un mateix i valora la seva experiència a “Operación Triunfo”

Abril Zamora: "Ser somiadora és el meu motor"

Abril Zamora: "Ser somiadora és el meu motor"

56:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1707758611496/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Avui connectem el “Llapis de Memòria” de l’Abril Zamora. Una dona a la qual hem vist a sèries de televisió com “Vis a vis”, que ha escrit guions per “Élite” i que també ha creat sèries com “Señoras del (h)AMPA” o “Todo lo otro”. Molts s’han enamorat d’ella, gràcies a “Operación Triunfo” (OT), però l'Abril ja tenia experiència com a professora d’interpretació abans de fer-ho a l’acadèmia d'OT. Avui connectem les cançons d’una nena que li agradava inventar-se històries i que ho continua fent amb 42 anys amb una novel·la que, a banda de ser pura diversió, fa reflexionar i on l’autora ha bolcat molt de la seva experiència professional.

La mentida

“De petita mai em vaig permetre ser jo mateixa” Recorda l’actriu. “Ni tan sols a la intimitat de la meva habitació”. A casa no li permetien que, el que consideraven el seu fill, actués de manera femenina i jugués amb nines. “Em vaig creure la meva mentida fins als 35 anys”. Ara porta un tatuatge que fa referència a una cançó de la pel·lícula animada de Disney, “La Sireneta”. “Em sentia molt identificada, però no acabava d’entendre el perquè”. L’Abril diu que ara hi ha una lectura molt òbvia: “Les dues teníem una cua que no ens deixava ser qui érem, però també volíem pertànyer a un món que no era nostre. Vull formar part del món. Porto tatuada aquesta cançó per recordar que m’ha costat molt”.

Trobar feina

L’Abril va néixer a Cerdanyola, però va haver de marxar a Madrid. “No em sortia feina aquí. Vaig fugir perquè estava una mica frustrada. He actuat en una pel·lícula nominada a l’Oscar, i no he aconseguit que m’agafin per una sèrie de TV3”. La directora es va sentir “molt còmode” a Madrid. “Tot i això, políticament, odio totalment Madrid. És desolador. Es comença a viure molta crispació”. Com a professora d’interpretació descriu la seva experiència a OT com una novetat i explica com es tenir càmeres apuntant-te contínuament:” A vegades vas amb el fre de mà, però al final te n’oblides i actues de manera natural”. Sobre els concursants, diu que veure la seva evolució la fa sentir “molt orgullosa”.

El programa

El 'Llapis de Memòria' és un programa conduït per Òscar Moré, cada dia de 15h a 16h a SER Catalunya, amb un propòsit tan simple com efectiu i emotiu: recórrer la trajectòria vital dels nostres convidats a través de les cançons que han marcat la seva vida. És a dir, utilitzar el gran poder de la música com un àlbum de fotografies que evoca records, olors, moments, etc. No cal dir que pel 'Llapis de Memòria', hi passen convidats de totes les professions, gènere, edats, classes socials, ètnies... Bàsicament, per què estem convençuts que tots i cadascun de nosaltres, tenim el nostre Llapis de Memòria. Com deia l'escriptor francès Victor Hugo: "la música expressa allò que no pot ser dit, i allò que és impossible mantenir en silenci"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00