Què t'hi jugues!Què t'hi jugues!
Fútbol

Com fer realitat l'impossible: la història del Barça femení a Europa

Dimarts el club blaugrana serà al sorteig de quarts de final de la Champions, però fa només uns anys la història era ben diferent. La repassem al 'Què t'hi Jugues!' de la mà de Marina Garrido

Com fer realitat l'impossible: la història del Barça femení a Europa

Com fer realitat l'impossible: la història del Barça femení a Europa

05:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1706794605276/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El FC Barcelona femení va empatar ahir contra el Benfica (4-4) en l'últim partit de la fase de grups de la Champions. Les blaugranes no es jugaven res perquè ja estaven classificades com a primeres de grup. És el primer partit de la temporada que no guanyen les blaugranes i de fet, el Benfica va marxar quatre gols, els mateixos que li havien marcat en tota la temporada.

Dimarts serà el sorteig de quarts de final, amb el Barça com a gran favorit, però fa només uns anys la història era ben diferent, tal com ha explicat la Marina Garrido en un reportatge. De fet, va ser l'any 2012, fa només 12 anys, quan el FC Barcelona va competir per primera vegada a la màxima competició europea femenina, a la Champions, i en aquella ocasió va arribar fins als setzens de final. Melanie Serrano, la jugadora amb més partits disputats amb el Barça, recorda com van ser les primeres temporades a Europa. "Van ser les més dures i les que més lluny vèiem que estàvem. No estàvem a l'alçada a nivell físic, ni de preparació, i mira que ja havíem guanyat una lliga", ha recordat Melanie Serrano, qui ha afegit: "quan juguem el primer partit de Champions veiem que estàvem molt lluny".

Sis anys més tard, la temporada 2018-2019 el FC Barcelona fa història i aconsegueix classificar-se per primera vegada per una final de la Champions i la temporada 2020-2021, en plena pandèmia, el club blaugrana aconsegueix allò que durant tants anys havia lluitat: ser campiones d'Europa. "Ha estat una passada poder guanyar la Champions", ha destacat Melanie Serrano en declaracions al 'Què t'hi Jugues!' de SER Catalunya. L'any 2023 el club blaugrana va aconseguir la segona Champions de la seva història i a dia d'avui segueix lluitant per no deixar de fer història a Europa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00