Aquí LleidaAquí Lleida
Sociedad

"La llei de la segona oportunitat és un dret, però també una obligació"

Entrevista a l'advocada Marta Bergadà arran del cas que el jutjat va perdonar un deute de 29.748,57 euros a un hostaler de Tàrrega afectat per la pandèmia

L'advocada, Marta Bergadà.

Un cas afavorit per la Llei de la Segona Oportunitat

10:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000041083/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Lleida

Marta Bergadà, advocada, assegura que la llei de la segona oportunitat "no és només un dret sino una obligació". Quan estàs en "estat d'insolvència, has de presentar un concurs. No has de permetre que la pilota es faci cada cop més gran". Són reflexions d'aquesta advocada arran del cas, un de molts, d'un hostaler de Tàrrega a qui el jutjat de primera instància número 6 de Lleida ha perdonat un deute de 29.748,57 euros després de veure's afectat pels tancaments continuats durant els mesos de pandèmia. Es va veure obligat a tancar l'establiment davant la forta caiguda de clients sense que pogués fer front als prèstecs que havia demanat per mantenir el negoci endavant.

No és l'únic que s'ha acollit a aquesta possiblitat que atorga la llei de segona oportunitat i a la qual s'hi han tingut que acollir nombroses empreses -moltes d'elles, justament del sector de l'hostaleria- per patir situacions com la d'aquest hostaler de Tàrrega.

L'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Associats assenyala que durant la pandèmai, molts empresaris i autònoms van arribar a una situació límit que encara arrosseguen a dia d'avui en forma de "motxilles de deutes". Per això, arriba a un punt que els cal acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat en trobar-se ofegats, sense altra per poder tirar endavant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00