Fútbol

Morata i el VAR deixen al Girona sense premi

Una diana en el temps afegit serveix als del Cholo per guanyar el partit

L'onze del Girona en el partit davant l'Atlético de Madrid. / GIRONA FC

El Girona perd per la mínima 0-1 a Montilivi davant l'Atlético de Madrid en un partit que s'ha decidit pel gol de Morata en el 91' i que el col·legiat havia anul·lat, però que el VAR, tot i ser difícil de veure' inclús amb les línies, ha decidit concedir el gol. Els de Míchel, que han vist com Aleix Garcia i Oriol Romeu s'havien de retirar lesionats, acaben la vint-i-cinquena jornada de Lliga a quatre punts del descens.

L'Atlético de Madrid arribava a Montilivi en el millor moment de la temporada i després d'haver perdut només un partit des que va començar el 2023 i malgrat que el Girona ha sortit molt endollat i amb energia, els matalassers han demostrat que no els cal tenir la possessió per ser un equip perillós. Míchel, que ha tornat a col·locar a Arnau per dins en sortida de pilota, ha volgut que el seu equip fos igual de protagonista que sempre. I ho ha aconseguit, sobretot en els primers vint minuts de partit, on el Girona ha mantingut el duel totalment controlat, però sense poder generar massa en atac. A poc a poc els visitants han anat guanyant terreny, sense dominar en cap moment, però amb la sensació que amb qualsevol acció ràpida podien generar perill. Griezmann, que ha hagut de baixar mot la seva altura per a trobar-se còmode i participar, ho ha provat des de lluny, igual que Carrasco, però Gazzaniga, segur i atent ha evitat el perill en les dues accions. A partir de la mitja hora de joc la intensitat en la pressió dels de Míchel ha baixat i a l'equip li ha costat trobar sortides i poder dominar en camp rival. Això ho han aprofitat els de Simeone, sòlids i guanyadors de la majoria de duels, per a presentar-se en més accions prop de l'àrea gironina, tot i que Depay, poc encertat de cara a gol, ha fallat.

A la represa el partit s'ha obert un pèl més, però sense que cap dels dos equips s'atrevís més del compte a l'hora de buscar porteria rival, probablement més per mèrit de les dues defenses. Simeone ha mogut fitxa amb un triple canvi i Míchel ha respost amb l'entrada de Valery i situant Riquelme a la mitja punta. Al 68' David López ha tingut la més clara del partit amb un xut des de la rodona del cercle central i que Oblak ha hagut de desviar a corner quan mig Montilivi ja veia la pilota al fons de la xarxa. Ni tenir un dels millors equips actuals davant el Girona i Míchel volien renunciar als seus ideals, tampoc a falta de menys de deu minuts, quan l'equip, lluny d'atemorir-se ha tingut la victòria a les botes de Riquelme, que no ha pogut superar Oblak perquè ha definit amb la dreta. Tot això mentre Oriol Romeu i Aleix Garcia han hagut d'abandonar el terreny de joc per problemes musculars. Al 91', en el primer dels vuit que havia afegit Melero López ha arribat el gol dels de Simeone en un corner que ha rematat Morata al segon pal i que primer l'assistent havia anul·lat, però el VAR tot i les línies mil·limètriques ha decidit donar com a vàlid el gol.

Fitxa tècnica:

Girona: Gazzaniga; Arnau, Bueno, David López, Miguel Gutiérrez; Oriol Romeu (Iván Martín, min.74), Aleix García (Bernardo, min.83), Borja García (Valery, min.63); Tsyhankov (Toni Villa, min.86), Riquelme; i Taty (Cristhian Stuani, min.74).

Atlético: Oblak; Nahuel Molina, Giménez, Savic, Hermoso, Carrasco (Saúl Ñíguez, min.76); Koke (Witsel, min.80), Lemar (Correa, min.60), Llorente (De Paul, min.60); Memphis Depay (Morata, min.60); i Griezmann.

Gols:

Àrbitre: Melero López (comitè andalús). Ha amonestat als locals Toni Villa (90'), Stuani (90') i als visitants Marcos Llorente (58'), Savic (66')

Estadi: Montilivi. Partit corresponent a la 25a jornada de la Liga Santander disputat davant 12499 espectadors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00