Fútbol

El dilema central de Míchel

El tècnic no tindrà a Santi Bueno i té el dubte de David López, els dos centrals amb més minuts de la plantilla

GRAFCAT4150. GIRONA (CATALUÑA) (ESPAÑA), 14/12/2022.-ATENCIÓN CORRECCIÓN PIE DE FOTO. CORRIGE JUGADOR GIRONA El defensa del Girona FC, Bernardo Espinosa (d) y el centrocampista del CA Osasuna, Moncayola (i) luchan por el balón durante el partido amistoso disputado este miércoles en el Estadio Municipal de Montillivi de Girona.EFE/David Borrat / David Borrat EFE

El Girona rep el Barça aquest dissabte 28 de gener a partir de les 16:15h de la tarda i ho farà amb baixes molt importants a la part defensiva. La més rellevant, sense dubtes, és la de Santi Bueno, l'únic jugador que fins ara havia disputat tots els minuts de Lliga i amb el dubte de David López, el que farà que Míchel hagi de buscar recursos entre les alternatives que té. La situació és difícil pel tècnic, que a tres dies pel partit només té disponibles a Bernardo, Juanpe i Javi Hernández, però aquests dos últims amb asterisc.

Amb l'expulsió de Bueno a Villarreal i el dubte seriós de David López a l'eix de la defensa, el panorama que se li planteja a Míchel no és el millor per afrontar la visita del líder, el Barça, que arriba sense Lewandowski ni Ferran Torres, però que té recursos suficients per a fer mal a qualsevol equip. Tot apunta que David López serà dubte fins a última hora. El central es va lesionar en el partit davant del Sevilla i malgrat que les proves van diagnosticar només una petita lesió, farà just quinze dies... i pot ser que sigui una mica massa just perquè afronti un partit d'aquestes característiques, tot i que l'evolució la marcarà les sensacions que tingui el futbolista al llarg de la setmana.

Les alternatives són clares: Bernardo, Juanpe i Javi Hernández. El colombià va reaparèixer a Villarreal després de 8 jornades sense jugar, però és que Juanpe, que no jugava des de la jornada 7 davant la Reial Societat (on va sortir a les fotografies de diversos gols), també acaba de superar una lesió important al taló que l'ha tingut apartat dels terrenys de joc durant pràcticament tres mesos i els seus minuts a La Ceràmica, on va provocar el penal, són els primers des del mes d'octubre. Més del mateix amb Javi Hernández, que en prou feines havia completat un parell d'entrenaments amb el grup la setmana passada i que no juga oficialment des d'abans de l'aturada.

Bernardo – Juanpe una parella clàssica vinguda a menys

Va haver-hi un moment en el qual era molt complicat poder trobar un central que no fos Bernardo o Juanpe a l'eix de la defensa del Girona, però la situació ha canviat amb l'últim ascens a Primera i també, amb el sistema de jugar amb 4 darrere.

Per aquest motiu, per les lesions o per decisió tècnica de Míchel. Aquesta temporada, quan ja s'han disputat 18 jornades, només han estat titulars junts a l'eix de la defensa com a titulars en tres ocasions. La primera a la Jornada 5 en la victòria davant el Valladolid per 2-1, tot i que Bernardo va ser substituït amb 1-1 al marcador. Les altres dues jornades són les dues derrotes davant el Betis i la Real Societat (2-1 i 3-5) de les jornades 6-7. Tot això ha estat amb línia de 3 centrals, perquè Míchel no ho va modificar fins a la jornada 11 amb la visita de l'Osasuna a Montilivi.

Anem més enllà, perquè si busquem quan va ser l'última vegada que Bernardo i Juanpe van jugar junts de titular en defensa de 4 ens hem de remuntar a la jornada 9 de la temporada passada, en la derrota del Girona a Lugo per 1-0, que va suposar el canvi de sistema i la reacció de l'equip, que va encadenar un final de temporada espectacular que li va permetre aconseguir l'ascens a Primera Divisió.

Callens, sense ritme de competició

Callens no juga un partit des de fa més de dos mesos. La competició de la MLS va acabar-se el 30 d’octubre, però el jugador va disputar dos amistosos amb Perú el 17 i el 20 de novembre on va jugar els 90 minuts i que són els últims minuts que ha jugat, per tant després de dos mesos d’inactivitat es fa difícil que estigui per poder jugar ja.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00