Directo

CONSEJO DE MINISTROS Los ministros Pilar Alegría, Óscar Puente, Ángel Víctor Torres y Diana Morant explican los acuerdos adoptados por el Gobierno

Sociedad

La compravenda d'habitatge augmentarà un 1,1% aquest any a Balears, segons un informe de Servihabitat

Els preus del lloguer segueixen sent elevats, dificultant l'accés a l'habitatge als residents locals

David Arquimbau Sinte EFE

Maó

La compravenda d'habitatges seguirà a l'alça a Balears durant aquest 2024, amb un creixement de l'1,1%, al voltant de 15.800 transaccions, segons les previsions del 'XII Informe del mercat residencial a Espanya Servihabitat Trends'.

Servihabitat assegura a l'informe que el ritme del mercat immobiliari a les illes opera de manera diferent de la península, mantenint un nivell de vendes que supera les expectatives més optimistes.

L'encariment del finançament també ha afectat la promoció residencial, que acusa la planificació urbanística lenta i les exigències regulatòries Les restriccions al desenvolupament de noves promocions impulsen els preus a l'alça però ni la inflació ni la crisi energètica frenen el mercat a Balears, on adquirir un habitatge a Mallorca compleix la doble funcionalitat com a residència i com a inversió "assegurant una rendibilitat indiscutible i lliure de riscos"; Eivissa i Formentera també continuen sent "una aposta segura" al mercat; mentre Menorca "presenta una exposició més gran a possibles fluctuacions".

Pel que fa a l'oferta de lloguer, la xifra se situa en 2,9 habitatges disponibles per cada 1.000 habitants, amb un increment anual del 15,1%. Segons la immobiliària, a Balears tot es lloga en temps rècord però les rendes posen en dificultats la població local, que tampoc no pot comprar pels alts preus.

L'interès de compradors internacionals pel residencial espanyol es manté més fort que mai. Aquest perfil ha estat el protagonista de 128.800 firmes que, si bé representa un 4,3% menys que el 2022, quan va suposar el 30,6% del total d'operacions.

A nou províncies espanyoles les transaccions del comprador estranger s'han col·locat per sobre de la mitjana nacional. A Santa Cruz de Tenerife, Màlaga i Balears ja abasten un terç del total, ia Alacant es desmarquen amb quatre de cada deu vendes.

La demanda estrangera, que manté un interès elevat per les illes, ha contribuït significativament al repunt dels preus a l'arxipèlag balear.

Pel que fa a nacionalitats, el britànic lidera les adquisicions. Mentrestant, els alemanys retrocedeixen lleugerament, els francesos es mantenen i els belgues pugen un lloc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00