Política

Consell i Govern demanen al Ministeri de Transports més freqüències a l'OSP entre Menorca i Madrid

De moment, hi haurà un reforç puntual els dies 5, 20 i 24 de març

Maó

El Consell Insular i el Govern Balear reclamen al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible una millora de les freqüències de la ruta Menorca-Madrid, declarada d'Obligació de Servei Públic.

Representants de les dues administracions van participar en la reunió de la Comissió mixta de seguiment de les OSP que es va celebrar aquest dimarts a Palma amb el secretari general de Transports Aeri i Marítim, Benito Núñez, i el director general d'Aviació Civil, David Benito.

Tant el Consell Insular de Menorca com el Govern balear han coincidit en defensar una millora de les freqüències de l'OSP Menorca-Madrid, tenint en compte els problemes de disponibilitat de places que s'han produït des de la seva posada en marxa el passat mes de novembre en aquest servei. De moment, el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha previst un reforç puntual de les freqüències en alguns dies -en concret tres dies- del proper mes de març, els dies 5, 20 i 24.

Així mateix, l'acord entre el Ministeri i la concessionària preveu utilitzar a partir del mes d'abril un avió de major capacitat a aquesta ruta, de manera que augmentarien les places disponibles en les dues freqüències diàries actuals però no s'incrementaria el nombre de vols diaris de Maó a Madrid. En aquest sentit, a la reunió, el Govern i el Consell han plantejat la conveniència d'incrementar les freqüències de la ruta. La institució insular ha proposat que seria més adient poder augmentar una freqüència a partir d'abril amb el mateix avió que fins ara, i no mantenir els dos vols diaris encara que s'ampliï la capacitat de les aeronaus que fan la ruta.

En concret, el president del Consell Insular de Menorca ha dit que urgeix un augment de les freqüències amb Madrid durant els sis mesos de vigència del servei públic, passant de 2 a 3 freqüències. "Així es passaria de les 200 places actuals a les 300. El Ministeri ha d'introduir ja aquest canvi en el contracte, i hem acordat que ho estudiaran", ha explicat Vilafranca. Durant la reunió, també s'ha tractat el funcionament del servei de les OSP interilles i l'estat del projecte pilot d'una OSP Menorca-Barcelona de control de preus màxims que elabora el Ministeri. El projecte encara està en fase d'anàlisi i estudi per part del Ministeri per tal de garantir la seva efectivitat amb uns preus adequats i una oferta de vols suficient en la ruta a Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00