Sociedad

L’alcohol i els estimulants són les substàncies més demandades de tractament a Menorca

El nombre total de persones ateses durant el 2022 han estat 441, 328 homes i 83 dones, a més, 99 familiars han participat en els programes

AYTO TORREVIEJA - Archivo EUROPA PRESS

Maó

L’alcohol i els estimulants, un any més, són les substàncies més demandades per tractament a les Unitats de Conductes Addictives de Menorca.

Aquestes unitats tenen com a objectiu donar respostes a les demandes, tant preventives com assistencials, dels col·lectius en situacions de risc, de totes les persones que presenten una problemàtica motivada tant pel consum de substàncies com per altres conductes addictives.

Aquest any s’han ofert sis programes i quatre tallers. Els més demandants han estat els referents a l’alcohol, el cànnabis o l’addicció a les pantalles. En aquest darrer cas, la prevenció d’usos problemàtics de les tecnologies són temàtiques que interessen, sobretot, a la comunitat educativa.

Quant a l’assistència, el nombre total de persones ateses durant el 2022 han estat 441, 328 homes i 83 dones. A més, 99 familiars han participat en els programes. El nombre de persones que han iniciat tractament durant 2022, han 156, 151 adults i 5 adolescents. Amb relació a les demandes de tractament, un 35% han estat per abús de l’alcohol, un 28% pels estimulants i, en tercer lloc, el cànnabis amb un 14%. Respecte a les addiccions de comportament, el joc patològic representa un 5% i les noves tecnologies un 2%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00