Hoy por Hoy MenorcaHoy por Hoy Menorca
Sociedad

4.404 persones van morir l'any passat intentant arribar al nostre país

Es la xifra més alta, tot tenint en compte que fins ara no hi havia un registre fiable del número d'emigrants que moríen al intentar entrar a Espanya

Barca abandonada en la orilla / Jose Padilla Aguilar 60

Caminando Fronteras ofereix una xerrada divendres a les 19 hores al Centre de Convencions d'Es Mercadal. Aquesta associació es un colectiu que es va crear precisament per monitoritzar dades com aquestes. Donar visibilitat al drama humà que suposa l'emigració es el seu objectiu principal. Aquesta xifra s'obté de la denominada Frontera Occidental Euroafricana i ens deixa altres dades esgarrifadores com que han desaparegut 83 embarcacions amb tota la gent que hi havia en elles, que 628 dones i 205 fillets han perdut la vida en aquest periode, que el 94,80% de les víctimes continuen sense estar identificades o que l'augment de morts respecte a l'any anterior es d'un 102,95%.

Quatre son les rutes principals d'aquesta frontera; la Canaria, la d'Alborán, l'Argelina i la de l'Estret de Gibraltar. De l'Argelina (la més propera a Menorca) diu Helena Maleno, la coordinadora d'aquest colectiu, en sabem ben poc. Escolta l'entrevista a partir del minut 31'48"

Hoy por hoy Menorca (25/03/2022)

01:39:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1648213913266/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Luis Soler

Luis Soler

Desde los 14 años está en antena. Lo que empezó como un juego se convirtió en una pasión. Sus estudios...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00