Sociedad | Actualidad

Alfredo Pérez Rubalcaba ha tornat a insistir en la idea que el PSOE ha d'articular de forma urgent un discurs únic a tots els territoris

El PSC emmarca les declaracions del Rubalcaba en la batalla per liderar el PSOE. Confien en què el partit no vagi més enllà passat el procés en el què algun dirigent ha qualificat de "pulsions centralistes"

En una entrevista al programa Hoy por Hoy de la cadena SER, el candidat a liderar el partit socialista creu que han perdut l'essència de partit vertebrador de la societat. Alfredo Pérez Rubalcaba ha afegit que això s'ha de recuperar fent el mateix discurs a tots els territoris de l'Estat.

Más información

Tot fa pensar que es tracta d'un atac, més o menys velat, contra la que es preveu que sigui la seva rival a la secretaria general del PSOE, Carme Chacón. De fet, fonts de l'entorn de Rubalcaba mantenen que Chacón no diu el mateix a Catalunya que a la resta de l'Estat.

La insistència de Rubalcaba en defensar el discurs únic preocupa al PSC en la mesura que pugui tenir derivades passada la cursa per la secretaria general del partit. Ara per ara, ho emmarquen en una estratègia de Rubalcaba per diferenciar-se de Chacón, malgrat que fonts del partit, defensen que precisament Chacón no peca de dobles discursos. Les mateixes fonts, argumenten que coherència de discurs no és el mateix que uniformitat i que el PSC manté la seva voluntat de mantenir la singularitat respecte els socialistes espanyols. Fins i tot, un dirigent del PSC ironitzava amb la insistència de Rubalcaba en la idea del discurs unitari. Diu que sempre que l'escolta pensa si s'estarà referint a eliminar el concert del País Basc i Navarra.

El PSC manté alçada, si més no en el discurs oficial, la bandera del Federalisme."els socialistes som federalistes o no serem" afirmen, com a eina per aconseguir consensos a nivell territorial. Alguns dirigents del sector més catalanista, desconfien obertament dels socialistes espanyols sobre la intenció de vehicular un Estat federal i defensen que cal redirigir-ho cap un catalanisme de caràcter europeu. Lògicament, són els que més preocupats es mostren pel discurs únic que defensa Rubalcaba, però confien en la capacitat del PSC de fer-hi front arribat el cas.

Rubalcaba manifesta la necessitat de recuperar un discurs únic al PSOE

00:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120103csrcsrnac_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00