Ocio y cultura
CATALÀ

Només quatre de cada deu empleats de comerços d'Andorra la Vella inicien la conversa en català

Es la principal conclusió d'un estudi elaborat per la lingüista Carla Piñol per a Plataforma andorrana per la llengua, entitat que s'ha presentat avui

Marc Vila Amigó, president de la recent creada Plataforma andorrana per la llengua que s'ha presentat oficialment avui a Andorra la Vella. / ANA

Andorra la Vella

Només quatre de cada deu empleats de comerços d'Andorra la Vella inicien la conversa en català.

Es la principal conclusió d'un estudi elaborat per la lingüista Carla Piñol per a Plataforma andorrana per la llengua, entitat que s'ha presentat avui.

La lingüista va analitzar a 550 establiments de la capital sobre l'ús que en feien del català i ha pogut constatar que de cada deu treballadors, només quatre inicien la conversa en català amb els seus clients. La resta, ho fan en castellà.

En canvi, més de la meitat, un cop iniciada la conversa, parlen en català amb el client el què demostra que un percentatge força elevat d'empleats del sector coneix l'idioma oficial però no l'usa d'entrada.

L'estudi s'ha difós aquest divendres i ha servit per presentar la Plataforma Andorrana per la Llengua. Aquesta entitat exercirà com a representació territorial de Plataforma per la Llengua al Principat d’Andorra amb l'objectiu de promoure i defensar la llengua catalana al país.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00