Sociedad
JUSTÍCIA

La reforma del codi de procediment penal rebaixarà la presó provisional

Així ho ha confirmat la ministra d'Interior després de sentir que el col·legi d'advocats treballa en la modificació d'alguns punts d'aquest element jurídic

La ministra de Justícia i Interior, Esther Molné. / CEsteve

Andorra la Vella

La reforma del codi de procediment penal rebaixarà la presó provisional.

Així ho ha confirmat la ministra d'interior, Esther Molné, després de sentir que el col·legi d'advocats treballa en la modificació d'alguns punts d'aquest element jurídic, entre els quals hi haurà la rebaixa de la presó provisional. Segons ha explicat, el Govern també està fent aquesta tasca, tot i que admet que està encara en un estat embrionari i no ha determinat a quant de temps o per quins delictes es limitarà.

La degana del CAd'A, Sònia Baixench, ha afegit que també inclourà terminis de prescripció i de caducitat en el procediment d'instrucció i que l'alarma social deixi de ser un element per mantenir ningú en presó provisional. Per altra banda, ha reclamat que s'incrementin les tarifes del torn d'ofici i guàrdies durant els pròxims tres anys, tal com els va prometre l'any passat la ministra. El xifren en el 20% repartit en aquest trienni, però Molné no ha garantit que sigui així, sinó que es decidirà en Consell de Ministres.

Un altre element que preocupa als advocats és l'acord d'associació amb Europa. En concret la part que fa referència a les professions liberals i a la possibilitat que s'estableixin nous actors. En aquest punt, manté que ja estan rebent la pressió de col·legiats d'altres països que mostren interès per traslladar-se al Principat i espera que els tinguin en compte a l'hora d'incorporar quotes de nous treballadors, així com que es pugui modificar aquest punt de l'acord.

Totes dues han fet aquestes declaracions en el marc de la cerimònia de la Toga, coincidint amb el patró dels advocats.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00