Sociedad
COMERÇ

Andorra la Vella presenta un full de ruta de 20 accions per potenciar el comerç

Sota el lema "el comerç és capital", el pla contempla la creació d'un cens d'activitats, formació específica, ajuts a l'obertura de nous establiments o la constitució de diverses taules de treball

Presentació del pla comercial per a Andorra la Vella "El comerç és capital" amb el cònsol major, Sergi González, al capdavant. / ANA

Andorra la Vella

El comú d'Andorra la Vella presenta un full de ruta de 20 accions per potenciar el teixit comercial de la parròquia.

Després de mantenir diferents reunions i realitzar més de 200 enquestes entre els comerços, l'equip de govern de la capital ha explicat als treballadors del sector les conclusions del projecte 'el Comerç és Capital'. Les 20 accions estan repartides en sis blocs diferents i la intenció de la corporació és que es comencin a implementar entre finals d'aquest any i principis del 2025.

Entre algunes de les accions que es volen tirar endavant destaca crear un cens d'activitat comercial o bonificar formacions per preparar els treballadors. El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, ha explica que "hi ha bastants casuístiques, moltes vegades depenent del barri, però n'hi ha moltes que són a escala de tota la parròquia" i ha afegit que "hi ha falta de formació i ja estem parlant amb la Cambra de comerç per fer-ne unes a mida, i des del comú poder bonificar-ne una part". Al mateix temps, s'impulsaran ajuts i bonificacions per a la creació de nous negocis de proximitat, així com en accions per millorar la visibilitat dels establiments de la parròquia, com per exemple l'aposta per unificar estèticament la cartelleria.

Un altre tema que es valorarà és el retorn dels esdeveniments a la parròquia. Segons González, el comú es gasta més de 2 milions d'euros en promoció d'esdeveniments dels que es desconeix el seu retorn. A partir d'ara, es vol quantificar si l'organització de l'activitat acaba repercutint en els comerços amb més vendes i clients.

Altres inciatives passen per crear comissions de treball per tal d'organitzar taules rodones entre els negocis, fomentar la participació de les empreses a les associacions del sector i crear un cens comercial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00