Sociedad
ESTAFES

Les estafes amb falses inversions van superar el milió d'euros l'any passat

La Policia ha llançat un nou avís a la ciutadania en comprovar com aquests delictes van a l'alça

Les estafes amb criptomonedes i altres inversions van a l'alça i la Policia ha llançat una nova alerta general per evitar-les. / Alistair Berg

Andorra la Vella

Les estafes amb falses inversions van superar el milió d'euros l'any passat.

Així ho ha confirmat el cos de Policia que ha llançat un nou avís a la ciutadania en comprovar com aquests delictes van a l'alça. De fet, saben perfectament que aquesta xifra no és la total, ja que en molts casos la víctima sent vergonya per haver caigut en el parany i no presenta la corresponent denúncia.

Com a mesura de prevenció, el primer que cal fer és desconfiar de les oportunitats que rebem i que asseguren grans beneficis amb inversions relativament petites. En aquest punt, la policia explica que algunes vegades, fins i tot, mostren gràfics falsos amb beneficis que són ficticis, però que atrapen les persones incautes. A partir d'aquí, els demanaran continuar invertint, però amb quantitats més importants i que mai recuperaran, però que els poden fer perdre tots els seus estalvis.

En aquesta mena d'estafes, els delinqüents fan servir modalitats diferents per enganyar les seves víctimes, com ara suplantar a les xarxes socials els perfils de persones que asseguren haver fet inversions en criptomoneda i haver tingut "molt d'èxit". Una altra és el fet de crear anuncis falsos sobre grans oportunitats d'inversió o altres continguts publicitaris o patrocinats, que són protagonitzats per persones famoses o conegudes i amb els quals intenten donar credibilitat a la informació.

Finalment, recorden que mai s'han de compartir les dades bancàries ni personals, especialment els codis d'accés o imatges de documents d'identitat que poden ser utilitzats per obrir un compte de banca en línia o en plataformes de criptomoneda.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00