Sociedad
PRESONS

Interior valora reformar el centre penitenciari per adaptar-lo als presos amb trastorns mentals

El director de la presó de la Comella, Miquel Àngel Garcia, ha reclamat més personal i augmentar la plantilla dels 63 agents als 75

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, durant el seu discurs amb motiu de la patrona del cost d'agents penitenciaris. / ANA

Andorra la Vella

La ministra titular, Ester Molné, ha anunciat durant la celebració del Dia de la patrona dels agents penitenciaris, la intenció d'encarregar un informe per replantejar l'espai físic de la Comella i adaptar-lo a la tipologia més comuna de presos que acull: les persones amb addiccions i que pateixen problemes de salut mental. Tot i així, no ha avançat si el nou mòdul s'ubicarà a dins del mateix recinte, o bé serà en un edifici annex.

El director del centre, Miquel Àngel Garcia, ha valorat molt positivament la iniciativa perquè el nombre d'interns amb problemes de salut mental ha augmentat significativament. Concretament en tenen una dotzena, i ara mateix estan barrejats, però subjectes al mateix marc legal.

Per altra banda, ha reclamat més personal i augmentar la plantilla dels 63 agents als 75, una demanda que Molné s'ha compromès a estudiar, ja que si bé és cert que la Comella està lluny d'arribar a la seva capacitat màxima, el nombre de reclusos ha crescut i això afecta la pressió dels professionals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00