Sociedad
TRADICIONS

Sant Julià commemora el 20è aniversari de la declaració del Madriu amb una festa de la transhumància

La corporació ha organitzat diverses activitats el cap de setmana de l'11 i el 12 d'octubre com una fira de productes artesans, una exhibició de gossos d'atura, i una transhumància amb centenars de caps de bestiar a la Rabassa

Ramats a la muntanya. El comú de Sant Julià i l'associació de ramaders organitzen la primera fira de la Transhumància el cap de setmana de l'11 i 12 d'octubre. / Arxiu/ANA

Andorra la Vella

Sant Julià commemora el 20è aniversari de la declaració del Madriu amb una festa de la transhumància.

La corporació ha organitzat diverses activitats el cap de setmana de l'11 i el 12 d'octubre com una fira de productes artesans, una exhibició de gossos d'atura, una exposició de ramats i una transhumància amb centenars de caps de bestiar que transcorrerà entre la cota 2000 de Naturland i fins el pla de Conangle.

Bona part de les activitats es desenvoluparan justament a Conangle per posar en valor el patrimoni del Madriu, tal i com ha destacat el cònsol major de Sant Julià, Cerni Cairat.

Pel que fa a la transhumància prevista per al 12 d'octubre, la representant de l'associació de ramaders de la parròquia, Marta Visa, ha explicat que baixaran aproximadament 150 caps de bestiar, la meitat dels que hi ha habitualment a la muntanya.

La fira pretén posar en valor un sector molt important per a la parròquia de Sant Julià i la seva llarga tradició de transhumància.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00